Zomervakantie in het Stedelijk Museum Breda

De zomervakantie staat op het punt van beginnen. Een perfecte gelegenheid om op avontuur te gaan en leuke activiteiten te ondernemen. Een bezoek aan het vernieuwde Stedelijk Museum is absoluut een goede keuze. Niet alleen omdat het buiten 30 graden is, maar ook omdat het binnen aangenaam koel is.

Stedelijk Museum Breda

Stedelijk Museum Breda: Zowel voor de jeugd als voor volwassenen

Laat je uitdagen door de fascinerende Familiesporen die je door de twee permanente tentoonstellingen leiden: De Nassaus van Breda – Kasteel, stad en land en Ambitie & Verlangen – Breda in de 19de eeuw. Je wordt op een speelse manier een stuk wijzer.

Je krijgt ook de kans om samen met kunstenaar Tom Heerschop aan tafel te zitten. Voer gesprekken over unieke familieverhalen en kleur mee: samen draag je bij aan de gekleurde ramen die later deel uitmaken van het kunstwerk ‘Het Speelhuis’. Ontdek hoe deze activiteit verweven is met de geschiedenis van de Nassaus en Breda.

Het Stedelijk Museum Breda heeft een overvol schema!

Naast de vakantie-activiteiten is er nog veel meer te beleven: van muzikale optredens, boeiende gesprekken met kunstenaars en informatieve rondleidingen tot filmvertoningen – een overvol schema vol activiteiten. Daarom zijn er genoeg redenen om (opnieuw) een bezoek te brengen!

Meer informatie over alle activiteiten vind je hier.

Nu te zien: De Nassaus van Breda

Koninklijke portretten en zeldzame manuscripten, gebruiksvoorwerpen en voedselresten, modellen en harnassen: stap terug in de tijd en laat je via kunstwerken, unieke objecten, archiefdocumenten en de verhalen erachter meeslepen naar de periode van de Nassaus van Breda. Ontdek hoe de aanwezigheid van deze familie de stad en de regio heeft vormgegeven en hoe dit tot op de dag van vandaag invloed heeft. Tip: na je bezoek aan het museum is het zeker de moeite waard om door te lopen naar het Kasteelplein en daar de indrukwekkende Blind Floor te bewonderen. Ontdek hoe deze nauw verbonden is met de Nassaus.

Extra info

Internationale topmusici op negende editie van buitenfestival Wonderfeel
Leer alles over draken tijdens de Kids-Zomerweken op kasteel Hernen
Binnenkort & nu in de bioscoop: PAW Patrol & Transformers
Meest waterbewuste tuin van NL ligt in Wijchen

Bronvermelding

© Foto: Peter Hilz (Stedelijk Museum Breda)

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *