Internationale topmusici op negende editie van buitenfestival Wonderfeel

Op de negende editie van het zomerfestival Wonderfeel kun je genieten van optredens van gerenommeerde musici. Denk bijvoorbeeld aan Julien Libeer, Le Consort met Adèle Charvet, Elif Canfeza Gündüz, Cappella Amsterdam, Musica Sequenza, Maarten Engeltjes, Lucia Lucas, HEXAD, Nederlands Blazers Ensemble, Nabou Claerhout, Mary Lattimore en Youp van ’t Hek met het Matangi Quartet. Het volledige programma is te vinden op www.wonderfeel.nl.

Internationale topmusici op negende editie van buitenfestival Wonderfeel

Van 21 t/m 23 juli vormt Schaep en Burgh in ’s-Graveland opnieuw het prachtige decor voor Wonderfeel 2023. Hier gaan meer dan tachtig optredens plaatsvinden gedurende drie dagen. Tussen de majestueuze eikenbomen van het landgoed worden het hele weekend concerten gehouden. Variërend van barok tot minimal, van geliefde klassiekers tot gloednieuwe composities. Met invloeden uit jazz, pop en niet-westerse muziek, uitgevoerd door internationale topmusici van wereldklasse.

Topmusici

De getalenteerde Belgische pianist Julien Libeer treedt op samen met bevriende musici, waaronder de concertmeesters van de Wiener en Berliner Philharmonikers, voor een uitvoering van Schuberts Forellenkwintet. Bariton Lucia Lucas en het Ragazze Quartet brengen een meeslepende uitvoering van Schuberts Winterreise. Countertenor Maarten Engeltjes nodigt sopraan Elizabeth Hetherington uit, samen met zijn ensemble PRJCT Amsterdam, voor een betoverende uitvoering van Pergolesi’s Stabat Mater. Met alleen een harp en loop-pedalen creëert de Amerikaanse muzikante Mary Lattimore magische droomlandschappen die reflecteren op de spirituele verbinding tussen mens en natuur.

Thema Turkije

Bij elke editie van Wonderfeel staat een specifiek land centraal. Dit jaar, ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de republiek, is dat Turkije. Het programma is samengesteld door gastcurator Efruz Çakırkaya, directeur van het Istanbul Music Festival. Hij heeft de beste Turkse klassieke musici geselecteerd om hun eigen verhaal te vertellen, zowel in muziek als in woord. Het is een verhaal dat inmiddels ook wordt beïnvloed door de gebeurtenissen in Turkije.

De line-up bestaat onder andere uit het Nemeth Quartet, de getalenteerde cellist Jamal Aliyev, kemenche-speler Elif Canfezâ Gündüz, pianist Can Çakmur (Jong Artiest van het Jaar volgens de prestigieuze ICMA-prijzen) en sopraan Aylin Sezer. Bovendien vindt er op vrijdag en zaterdag een vervolg plaats op de succesvolle Wonderfeelproductie “They Have Waited Long Enough”, waarin in 2021 Griekse mythische vrouwen uit de schaduw traden met speciaal aan hen gewijde composities. Dit keer is er een Turkse editie met nieuwe opdrachtcomposities van Meriç Artaç, Aida Shirazi en Kate Moore voor sopraan Katharine Dain en een kleurrijk ensemble.

Première van Rise

Op zaterdag 22 juli vindt de langverwachte première plaats van “RISE”, een ‘zelfhulpopera’. Sopraan en klassiek muziektheatermaakster Nienke Nasserian heeft dit voorjaar de Wonderfeel Keep an Eye Productieprijs gewonnen, waardoor ze haar artistieke ideeën en ambities kon verwezenlijken in deze nieuwe podiumproductie.

Naast dit alles kun je op het festival ook genieten van optredens van onder andere het Wonderfeel Festival Orchestra, inspirerende reflecties van Festivaldenker Eva Rovers en het programma “Dichters onder de Boom”, samengesteld door de Vlaamse dichteres Maud Vanhauwaert. Daarnaast worden er yogasessies, kinderactiviteiten, foodtrucks en natuurlijk voldoende ruimte geboden om tussen het groen te ontspannen met een glas wijn in de hand.

Natuurmonumenten

Wonderfeel werkt nauw samen met Natuurmonumenten en wordt gehouden te midden van de schitterende natuur van de buitenplaatsen Schaep en Burgh en Boekesteyn. Door een ticket te kopen voor het festival dragen bezoekers direct bij aan het behoud van deze prachtige natuur op de ‘s-Gravelandse buitenplaatsen.

Tickets

Kaarten zijn te koop op www.wonderfeel.nl. Het festival wil kinderen op jonge leeftijd in contact brengen met (klassieke) muziek. Daarom is Wonderfeel voor jongeren t/m 18 jaar gratis toegankelijk. Deze gratis tickets zijn ook in de ticketshop voorhanden.

Extra info

Leer alles over draken tijdens de Kids-Zomerweken op kasteel Hernen
Ontdek de natuur van het Buitencentrum in Appelscha
Binnenkort & nu in de bioscoop: PAW Patrol & Transformers
Meest waterbewuste tuin van NL ligt in Wijchen

Bronvermelding

© Foto: Foppe Schut (Festival Wonderfeel)

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *