Ontdek de natuur van het Buitencentrum in Appelscha

Verken de prachtige natuur samen met een ervaren Woldgids van Staatsbosbeheer tijdens een ontspannen zondagmiddagwandeling vanuit het Buitencentrum in Appelscha op 2 juli. In een rustig tempo wandel je door diverse landschapstypes, met speciale aandacht voor de fascinerende flora en fauna. Je zult ontdekken dat het bos andere plantensoorten herbergt dan de heide en het stuifzand. Vooral op het stuifzand zijn de omstandigheden soms uitdagend – hoe kunnen planten daar overleven?

Ontdek de natuur van het Buitencentrum in Appelscha

Veel dieren laten zich overdag niet graag zien te midden van de drukte, maar hun sporen onthullen hun aanwezigheid. Wie weet stuiten we op een pootafdruk of uitwerpselen. Het is altijd weer een verrassing wat we onderweg tegenkomen. Deze wandeling is geschikt voor het hele gezin, maar helaas zijn honden niet toegestaan.

Droge zomer

De zomervakantie nadert snel. Voor de bewoners van het noorden is het nog een paar weken wachten, terwijl Midden-Nederland dit jaar als eerste vakantie krijgt.

Terwijl we uitkijken naar een zonnige zomerperiode met zo min mogelijk regen, is het voor de natuur soms een grote uitdaging om te overleven tijdens langdurige hitte en droogte. We kunnen zien dat bepaalde boomsoorten het moeilijk hebben onder deze omstandigheden en soms zelfs sterven. Hoewel dit een natuurlijk proces is, is het niet altijd aangenaam om te zien.

In het Drents-Friese Wold streven we ernaar om de natuur zoveel mogelijk haar gang te laten gaan. Dit betekent dat we, waar mogelijk, dode bomen laten staan of liggen. Op die manier kunnen ze dienen als voedselbron voor verschillende insecten en schimmels. Op deze manier ontstaat er een natuurlijke kringloop in het bos.

Datum Zondag 2 juli
Tijd 13.30 – 15.00 uur
Start Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha
Kosten 6 euro | kind t/m 12 jaar 4 euro
Aanmelden Vooraf aanmelden is gewenst: www.staatsbosbeheer.nl/woldwandeling

Extra info

Leer alles over draken tijdens de Kids-Zomerweken op kasteel Hernen
Binnenkort & nu in de bioscoop: PAW Patrol & Transformers
Meest waterbewuste tuin van NL ligt in Wijchen
Huis van Hilde viert ‘Hildes verjaardag’ met groot steentijd-evenement

Bronvermelding

© Foto: Ineke van Os

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *