Huis van Hilde viert ‘Hildes verjaardag’ met groot steentijd-evenement

De viering van de geboortedag van Hilde, georganiseerd door het archeologiemuseum Huis van Hilde, heeft een bekende reputatie in de omgeving, met een jaarlijkse opkomst van ongeveer 2000 bezoekers. Door de pandemie kon het evenement een tijdje niet doorgaan, maar dit jaar belooft Huis van Hilde een buitengewoon feest op zondag 18 juni van 11:00 tot 17:00 uur. De bezoekers worden meegenomen op een reis naar het stenen tijdperk, compleet met demonstraties, workshops, spelletjes, proeverijen en meer activiteiten voor het hele gezin.

Huis van Hilde viert 'Hildes verjaardag' met groot steentijd-evenement

Betreed de steentijd

Het thema van dit jaar is ‘Betreed de steentijd’. In de open ruimte voor het Huis van Hilde wordt een prehistorisch dorp nagemaakt. Hier demonstreren vaklieden oude ambachten zoals het vervaardigen van pijlpunten, kleding maken van dierenhuid, pijl-en-boog maken en het bouwen van huizen. Daarnaast zijn er muzikanten die prehistorische muziek ten gehore brengen.

Diverse activiteiten

Tijdens het evenement kunnen bezoekers ook zelf ervaren hoe het was om in de steentijd te leven. Er zijn activiteiten zoals speerwerpen, sluipen door het gras van de daktuin om dierenhuiden te identificeren, en workshops waar je leert hoe je zelf vuur kunt maken of bot kunt bewerken tot een ketting. Je kunt ook deelnemen aan workshops zoals het schrijven van prehistorische verhalen onder begeleiding van Linda Dielemans (auteur van ‘Onder de golven’) of het tekenen van mensen uit de oertijd onder leiding van illustrator Kelvin Wilson.

Prehistorisch eten

Het evenement omvat ook een proeverij met prehistorisch eten. De inwoners van Doggerland aten voornamelijk vegetarisch, maar ook insecten! Als je durft, kun je dit proberen. Uiteraard zijn er ook hedendaagse lekkernijen verkrijgbaar in het museumcafé van het Huis van Hilde.

Tijdelijke tentoonstelling

Het thema van de viering van Hilde’s verjaardag is gekoppeld aan de tijdelijke tentoonstelling ‘Doggerland, verdwenen wereld in de Noordzee’. Tijdens het evenement geven archeologen Luc Amkreutz en Linda Dielemans lezingen over het landschap, de dieren en de mensen van Doggerland. Verhalenvertellers Philip van der Zee en Bastiaan de Zwitser zijn ook aanwezig om boeiende verhalen over de prehistorie te delen.

Toegangskaarten

Wat betreft toegang en kaartjes, in de voorverkoop kosten kaartjes voor kinderen van 5 t/m 17 jaar € 4,00 en voor volwassenen € 7,50. Museumkaarthouders en kinderen t/m 4 jaar mogen gratis binnen. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de balie van Huis van Hilde. Vanwege de verwachte drukte is het aan te raden om van tevoren kaartjes te kopen. Op de dag zelf zijn de reguliere toegangsprijzen van toepassing; kinderen van 5 t/m 17 jaar € 5,00, volwassenen € 8,50, Museumkaarthouders en kinderen t/m 4 jaar gratis. Op de dag zelf kunnen er ook nog kaartjes gekocht worden, maar houd dan rekening met extra wachttijd bij de kassa en het risico dat het evenement uitverkocht is.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.huisvanhilde.nl/hildesverjaardag.

Extra info

De leukste zomeractiviteiten op Doorwerth
Welkom bij Sail Den Helder, een prachtig maritiem evenement!
Zomeruitstapjes in Nederland: Zon, pret en oer-Hollandse gezelligheid!

Bronvermelding

© Foto: Huis van Hilde

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *