Welkom bij Sail Den Helder, een prachtig maritiem evenement!

Gek op zeilboten, water, snelheid en andere schepen? Dan mag Sail Den Helder niet in je agenda ontbreken. Sail Den Helder is een maritiem evenement dat plaatsvindt in Den Helder . Het evenement in 2023, dat zal plaatsvinden van 29 juni tot 2 juli, markeert de zesde editie van Sail Den Helder. Dit evenement wordt gehouden in combinatie met de populaire Marinedagen, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Marine.

Welkom bij Sail Den Helder, een prachtig maritiem evenement!

Startplaats Internationale Tall Ship Races 2023

Den Helder is ook gekozen als de startplaats voor de Internationale Tall Ship Races 2023. Tijdens de ‘Sail In’ op de eerste dag van het evenement, zeilen Tall Ships van over de hele wereld naar Den Helder en meren ze aan bij de Helderse kades voor een paar dagen. Deze prachtige schepen zijn voor het laatst te zien vanaf de Zeedijk op de laatste dag, tijdens de ‘Sail Out’, voordat ze aan hun race beginnen naar Hartlepool, VK, en van daaruit naar Fredrikstad, Noorwegen​.

Iconische schepen

Sail Den Helder valt, net als de laatste editie in 2017, samen met de Marinedagen. Honderden iconische schepen van over de hele wereld doen de haven aan. Zoals bijvoorbeeld de Oosterschelde die tijdens het evenement voor de laatste keer toegankelijk is voor publiek voordat hij begint aan de epische Darwin 200 Global Voyage of de Indonesische Bima Suci die voor het eerst in Europa is. Daarnaast zullen moderne marineschepen aanwezig zijn, waardoor bezoekers een glimp kunnen opvangen van de hedendaagse maritieme technologie en innovatie.

Tijdens de Marinedagen ervaren bezoekers zowel de geschiedenis als de toekomst van de Koninklijke Marine. Naast een prachtige mix van maritieme tradities en spannende demonstraties is het programma gevuld met culturele festiviteiten die het nautische en vooruitstrevende karakter van de stad Den Helder weerspiegelen. 

Sail Den Helder is een uitermate geschikt als avontuurlijk uitje waarmee je samen met het gezin of vrienden gratis naar toe kunt. Het programma ziet er als volgt uit:

Donderdag 29 juni

  • Sail In – De start van de Sail Den Helder waarbij de indrukwekkende Tall Ships en marineschepen van over de hele wereld de haven van Den Helder binnenvaren. 
  • Optredens van verschillende artiesten zoals bijvoorbeeld The Dirty Daddies.
  • Laser lichtshow, het spetterende slot van de dag. 

Vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli 

  • De mogelijkheid om een kijkje te nemen op de Tall Ships die in de haven van Den Helder liggen.   
  • Feestelijke crew parade op zaterdag waarbij de trainees en bemanningsleden in een optocht door de stad gaan. De hoofdprijs gaat naar de meest creatieve deelnemer van de crew parade. 
  • Optreden van Wolter Kroes op vrijdag en BENR op zaterdag met een spectaculaire laser lichtshow als einde van de dag. 

Zondag 2 juli

  • Sail Out – waarbij de Tall Ships voor de laatste keer te bewonderen zijn vanaf de Zeedijk voordat zij aan hun tocht beginnen richting Hartlepool
  • Afsluitend optreden van Ogene. 

Het gehele programma vind je op de website van Sail Den Helder.

Extra info

De mooiste vaarroutes in Nederland: Zomerse zwerftochten vol plezier en prachtige panorama’s
Een dagje op het water: zomerse gezelligheid op z’n best
Zomeruitstapjes in Nederland: Zon, pret en oer-Hollandse gezelligheid!
Dit zijn de leukste stranden van Nederland

Bronvermelding

© Foto: Sail Den Helder

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *