Zonnetjesweek bereikt recordaantal kinderen

De Zonnetjesweek 2023, een initiatief van het Huidfonds, was een fenomenaal succes. Het evenement zag een recordaantal kinderopvangcentra die deelnamen: een sprong van bijna 2000 vorig jaar naar een indrukwekkende 2500 dit jaar. Met 116.000 kinderen die betrokken waren, markeerde deze speciale week rond huidkankerpreventie een belangrijke mijlpaal in de educatie over zonbescherming voor jonge kinderen.

Zonnetjesweek bereikt recordaantal kinderen

Zonnetjesweek

De Zonnetjesweek, ontworpen voor de kinderopvangsector, gaf de kleintjes op een luchtige, leuke manier een introductie over het cruciale belang van veilig zonnen. Dit is met name van belang voor de delicate huid van jonge kinderen, die zeer gevoelig is voor schadelijke UV-straling. De vroege gewenning aan zonbeschermingsmaatregelen kan helpen om huidkanker op latere leeftijd te verminderen.

Marijne Landman, de directeur van het Huidfonds, benadrukte de rol van kinderopvangcentra bij het bevorderen van zonveiligheid. “Het is geweldig om te zien hoe serieus kinderopvangcentra deze zaak nemen. Het informeren van ouders over preventieve maatregelen voor huidbescherming is essentieel, en dat is precies wat de Zonnetjesweek bereikt.

Plezier en creativiteit

Maar hoe communiceer je zo’n ernstig onderwerp op een manier die zelfs voor kinderen boeiend is? Met een mengeling van plezier en creativiteit! De kinderen zongen luidkeels mee met vrolijke deuntjes, geleverd door ambassadeurs Ernst & Bobbie. Samen met Influencer Carmen dansten ze de zonnetjesdans. Daarnaast waren er allerlei boeiende spelletjes en bezigheden die het idee van zonveiligheid op een leuke manier aan de kinderen overbrachten.

Nu zijn zowel kinderen als ouders op de hoogte van de essentiële tips voor zonbescherming:

  • Schaduw zoeken
    houd kinderen onder een jaar uit de zon en ga in de schaduw zitten als de zonkracht 3 of hoger is.
  • Goed gekleed
    een kleurrijke hoed, een zonnebril en UV-beschermende kleding zijn je beste vrienden in de zon.
  • Regelmatig insmeren
    breng elke twee uur zonnebrandcrème aan met een SPF van minimaal 30.

Als extraatje was er een winactie tijdens de Zonnetjesweek: het kinderopvangcentrum met de mooiste kleurplaat won een compleet verzorgd Stuiterfestijn. Topkids in Maartensdijk ging er met de prijs vandoor. Het feestelijke Stuiterfestijn heeft al plaatsgevonden, en de kinderen hadden de tijd van hun leven.

Extra info

DIY Zonnebrandcrème: Bespaar geld en creëer je eigen huidbescherming
Welke gevaren liggen op de loer op een zonnige stranddag?
Verbrande huid? Chillax met deze DIY remedies!

Bronvermelding

© Foto: Susan Mohamad

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *