Heb je voor deze zomer al een goede zonnebril?

Het dragen van een zonnebril is meer dan een modeaccessoire – het is een essentieel hulpmiddel voor de bescherming van onze ogen. Blootstelling aan ultraviolet (UV) licht heeft een aantal negatieve effecten op de gezondheid van de ogen, waaronder cataract, maculadegeneratie, pterygium (weefselgroei op het oogwit) en huidkanker rond de oogleden.

Heb je voor deze zomer al een goede zonnebril?

Blokkeer de UV-stralen!

Een goede zonnebril blokkeert 100% van de UV-stralen en beschermt ook tegen het meeste blauwe licht, dat de voorste delen van het oog kan beschadigen. Bovendien kan helder zonlicht, vooral wanneer het weerkaatst wordt door water of sneeuw, ongemakkelijk en verblindend zijn, wat het zicht kan belemmeren en potentieel gevaarlijk kan zijn, vooral tijdens het rijden.

Rimpels rond de ogen

Een zonnebril biedt ook bescherming tegen stof en wind, wat oogirritatie kan veroorzaken. Bovendien kan het dragen van een zonnebril helpen om rimpels rond de ogen te voorkomen, aangezien het de noodzaak om te knijpen en te turen in fel licht vermindert.

Het is dus van groot belang dat we zonnebrillen dragen, niet alleen voor comfort, maar ook om onze ogen te beschermen en onze gezondheid op lange termijn te waarborgen. Denk er echter aan dat niet alle zonnebrillen gelijk zijn. Het is belangrijk om te investeren in een hoogwaardige zonnebril die volledige UV-bescherming biedt.

Heb je voor deze zomer al een goede zonnebril?

IZIPIZI lanceert Crystal collectie

Maar nuttig en noodzakelijk mag natuurlijk ook mooi zijn!

Na Sweet Sunset voor afgelopen zomer bekijkt Crystals, de nieuwe IZIPIZI capsule collectie voor deze zomer, alles door een transparante bril. Voor het eerst komen de kleuren enkel tot uiting door de glazen; geïnspireerd op edelstenen en spelend met het licht voor een uniek zicht met bescherming van categorie 3. Uniek, inderdaad, omdat alle iconische vormen van het merk andere glazen hebben: Emerald-groen voor de #C, Turquoise voor de iconische Pantos #D, Amber voor de trapeziumvormige #E en tot slot Amethist voor de ronde #G.

Deze kleuren met opvallende schakeringen worden benadrukt door de helderheid van de volledig transparante monturen, de inspiratiebron voor de naam van deze collectie. 

Nu ook voor de kids!

Voor het eerst zijn de vier brillen voor volwassen nu ook verkrijgbaar voor kinderen (5-10 jaar) in een ronduit perfecte match. Ook voor de ogen van de kids is het belangrijk dat deze beschermd worden tegen de UV-stralen.

Extra info

Zonnestralen en zomerpret, wat doet de zon voor ons?

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *