Beleef een mooie nazomer

Helaas stelde de zomer in Nederland niet zoveel voor, gelukkig lijkt de nazomer een stukje goed te maken van al die kou en nattigheid in juli en augustus. September is fraai zonnig en warm begonnen! Dus we maken er met elkaar gewoon een mooie nazomer van! Het schuift gewoon een beetje op, maar dat mag de pret niet drukken. Dus laten we zoveel mogelijk warm plezier uit die nazomer halen!

Beleef een mooie nazomer

De nazomer…

Het seizoen waarin de natuur ons laatste kansen biedt om te genieten van zwoele avonden, barbecues en lange wandelingen voordat de winter op de deur klopt. Je voelt de warmte van de zon nog steeds op je huid, maar de kou is al lichtelijk in aantocht. Een perfecte periode om nog wat extra zonnige momenten mee te pikken, nietwaar? Vooral nu het weer ook nog eens zo positief mee werkt!

Buitenshuis activiteiten

Picknicken in het park

De zomerse hitte is voorbij, maar de parken zijn nog steeds groen en vol leven. Waarom zou je dan niet een picknickmand vol lekkernijen inpakken en een dagje in het park doorbrengen? Je kan zelfs een boek of een frisbee meenemen om je dag compleet te maken.

Wandelen of fietsen

Of je nu kiest voor een boswandeling of een fietstocht door de polder, de nazomer biedt de perfecte temperatuur voor een buitenavontuur. Neem een camera mee om die prachtige zonsondergangen en kleurrijke bladeren vast te leggen!

Thuisblijven maar toch genieten

Barbecue in de achtertuin

Wie zegt dat barbecueën alleen voor de zomer is? Nee hoor, in de nazomer kan dit net zo goed. Steek de barbecue aan, nodig wat vrienden uit en geniet van een gezellige avond met lekker eten.

DIY zazomer cocktails

Maak je eigen zomerse cocktails als een lekkere Piña Colada of Mojito. Ze smaken net zo goed, zelfs als de zon al wat vroeger ondergaat.

Culturele uitjes

Bezoek een openluchtmuseum

De meeste openluchtmusea zijn nog geopend in de nazomer. Het is een uitstekende gelegenheid om iets meer over de cultuur en geschiedenis van je regio te leren, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het weer.

Ga naar een filmfestival

Verschillende steden hebben in de nazomer vaak filmfestivals, en veel daarvan zijn in de open lucht. Neem een dekentje mee en geniet van een goede film onder de sterren.

Wat met de Kids?

Een dagje pretpark

Pretparken zijn minder druk in de nazomer, maar nog steeds superleuk voor kinderen. De kortere rijen en aangename temperaturen maken het tot een perfect dagje uit.

Creatief met bladeren

Laat je kinderen de mooiste herfstbladeren verzamelen en maak samen een mooi kunstwerk. Het is zowel leerzaam als leuk!

Nazomer voor de bourgondiërs

Nazomer wijnproeverij

Diverse wijngaarden bieden in de nazomer rondleidingen en proeverijen aan. Geniet van het landschap en proef wijnen die perfect bij het seizoen passen.

Lokaal oogstfeest

Veel regio’s hebben een lokaal oogstfeest waar lokale boeren hun producten aanbieden. Dit is een geweldige kans om lokale lekkernijen te proeven en misschien zelfs wat kookinspiratie op te doen.

Knusse herfst

De nazomer is dat prachtige seizoen dat als een brug dient tussen de zinderende zomer en de knusse herfst. Of je nu kiest voor een actief uitje, een culturele ontdekking of gewoon lekker genieten van het buiten zijn; de nazomer heeft voor elk wat wils. Dus trek eropuit, geniet en maak het beste van deze mooie tijd van het jaar.

Extra info

Hoe kun je zo goed mogelijk de zomerperiode afsluiten?
Tips voor het fotograferen van zonsondergang en zonsopgang
Beleven astronauten ook zomer in de ruimte?

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *