Leer alles over draken tijdens de Kids-Zomerweken op kasteel Hernen

Van 12 juli tot en met 27 augustus vinden de Kids-Zomerweken weer plaats op kasteel Hernen. Elke dag dat het kasteel geopend is, zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Dit jaar staat het thema van de Kids-Zomerweken in het teken van: “Welke rol wil jij vervullen op het kasteel?”. Kinderen kunnen deze zomer van alles uitproberen op kasteel Hernen!

Kids-Zomerweken op kasteel Hernen

Avondrondleiding met lantaarnverlichting

Naast de rondleiding biedt het kasteel elke dag dat het geopend is een extra activiteitenprogramma. Deze zomer kunnen kinderen ontdekken wat ze zouden willen zijn als ze op het kasteel zouden wonen. Op de binnenplaats van het kasteel kunnen ze hun (groot)ouders uitdagen voor een boogschietduel. In de imposante ridderzaal is er een cursus voor ridders, prinsen en prinsessen die graag van adel willen worden. Voor de dappere drakenvangers is er een speciale ruimte boven, waar ze alles kunnen ontdekken over draken, inclusief een echt drakenzwaard, en leren hoe ze draken kunnen vangen.

Leer alles over draken

Vanwege het grote succes van vorig jaar keert professor Leonardus dell Drach deze zomer terug naar kasteel Hernen met zijn populaire cursus ‘Drakologie’. Op dinsdag 25 juli, dinsdag 8 augustus en dinsdag 22 augustus hebben alle drakenliefhebbers de kans om naar het kasteel te komen en deel te nemen aan een spannende drakencursus! Tijdens de cursus worden er leuke experimenten uitgevoerd, leren kinderen een echt drakenschrift en gaan ze op zoek naar de huisdraak van kasteel Hernen! Ze zullen speuren naar drakensporen, zoals pootafdrukken, drakeneieren en zelfs drakenmest. Daarnaast krijgen de kinderen informatie over verschillende soorten draken en wat ze graag eten. Aan het einde van de cursus ontvangen ze een officieel certificaat als bewijs van hun drakenkennis!

Spectaculaire beleving  

Naast de talloze leuke activiteiten valt er op Hernen nog veel meer te beleven en te ontdekken. Naast de fascinerende rondgang met de sprekende lantaarn, kunnen bezoekers ook de publiekspresentatie over de mysterieuze verdwenen toren bijwonen. Deze presentatie is spectaculair, want het verhaal wordt tot leven gebracht met indrukwekkende licht- en geluidseffecten. Een werkelijk meeslepende ervaring! En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de zomer op 26 en 27 augustus afgesloten met een spectaculair ambachtenweekend. Dit weekend staat in het teken van traditionele ambachten en belooft een buitengewone afsluiting van het seizoen te worden!

Datum Zomervakantie 12 juli t/m 27 augustus 2023
Tijd 13.00 – 17.00 uur
Locatie Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40 – Hernen
Entree Volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en museumkaarthouders gratis
Drakologiecursus Volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs en museumkaarthouders € 3,00.
Reserveren Noodzakelijk via www.glk.nl/hernen

Extra info

Op pad met de boswachter buiten Kasteel Hernen
Binnenkort & nu in de bioscoop: PAW Patrol & Transformers
Meest waterbewuste tuin van NL ligt in Wijchen
Huis van Hilde viert ‘Hildes verjaardag’ met groot steentijd-evenement
De leukste zomeractiviteiten op Doorwerth

Bronvermelding

© Foto’s: Ton Rothengatter voor GLK

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *