Op pad met de boswachter buiten Kasteel Hernen

Tijdens de zomerse woensdagen nodigt Kasteel Hernen kinderen uit om samen met hun (groot)ouders en de boswachter de omgeving buiten het kasteel te verkennen. Gedurende deze tocht deelt de boswachter interessante weetjes over de natuur en stimuleert de kinderen om actief deel te nemen door middel van leuke quizzen en taken.

Op pad met de boswachter

Boswandeling

De natuurwandeling loopt langs het kasteel en door het bos, waar de deelnemers verschillende aspecten van de natuur ervaren en verkennen. De kinderen krijgen zo een breed scala aan ontdekkingen. Na de wandeling hebben bezoekers de mogelijkheid om Kasteel Hernen zelfstandig te verkennen met de hulp van de pratende lantaarn, terwijl ze meer te weten komen over de geschiedenis van de ingestorte toren.

Kids Zomerweken

Tijdens de zomer, van 12 juli tot 27 augustus, organiseert Kasteel Hernen weer de Kids-Zomerweken. Naast de interactieve rondleiding met de lantaarn, is er elke dag dat het kasteel open is, een extra activiteitenprogramma. Kinderen krijgen de kans om een zomer vol avontuur te ervaren, waarbij ze zich kunnen inbeelden wat hun rol zou zijn als ze op het kasteel zouden verblijven. In de binnenplaats kunnen kinderen hun (groot)ouders uitdagen voor een spannend boogschietduel.

De grote ridderzaal is ingericht met een uitgebreid programma om aspirant-adelleden te leren over het ridderschap, prins- of prinsessenschap. Voor de dappere drakenjagers is de bovenverdieping gereserveerd, compleet met een scala aan drakengerelateerde objecten, zoals een authentiek drakenzwaard, en lessen over hoe je draken kunt vangen. Het hoogtepunt van de zomer is het ambachtenweekend op 26 en 27 augustus, een fantastische afsluiting van het seizoen!

Op pad met de boswachter

Datum woensdag 26 juli, 2, 9, 16 en 23 augustus 2023
Tijden 14.00 – 15.30 uur. Aansluitend kasteelbezoek
Locatie kasteel Hernen, Dorpsstraat 40 – Hernen
Entree volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs en museumkaarthouders € 3,00. NB. kinderen nemen altijd deel aan de activiteit o.l.v. volwassenen
Reserveren is noodzakelijk en kan via www.glk.nl/hernen

Zomervakantie

Datum 12 juli t/m 27 augustus 2023 geopend woensdag, donderdag, zaterdag en zondag. Van 25 juli t/m 27 augustus ook op dinsdag
Tijden 13.00 – 17.00 uur
Locatie kasteel Hernen, Dorpsstraat 40 – Hernen
Entree volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en museumkaarthouders gratis
Reserveren is noodzakelijk en kan via www.glk.nl/hernen

Extra info

Leer alles over draken tijdens de Kids-Zomerweken op kasteel Hernen

Bronvermelding

© Foto: Ton Rothengatter voor GLK

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *