De leukste waterspelletjes voor kids, vrolijk de zomer door

Het is alweer die tijd van het jaar waarin de zon volop schijnt, ijsjes op elke straathoek te vinden zijn en de kinderen in de tuin rondrennen. Wacht even, laat ik dat opnieuw formuleren. Kinderen die in de tuin rondrennen als een stel energiebommetjes terwijl jij je best doet om je zonnebril recht te houden? Klinkt dat bekend? Goed nieuws: je bent op de juiste plek beland. Wat wij hebben namelijk de leukste waterspelletjes bedacht, zodat ze hun energie kwijt kunnen raken (en jij lekker van de zon kunt genieten). En nee, je hoeft geen olympisch zwembad in je achtertuin te hebben, een eenvoudige tuinslang of een emmer water doet het prima. Dus zet die zonnebril op, pak een koel drankje en lees verder!

Leukste waterspelletjes voor kids, vrolijk spetterend de zomer door

Spetterende waterballonnengevechten

Waterballonnen zijn een klassieker. En zoals ze zeggen, oude liefde roest niet! Vul die ballonnen met water, verdeel de kinderen in twee teams en laat de spetterende pret beginnen. Vergeet niet om een paar regels te stellen – zoals geen ballonnen gooien naar iemand met een ijsje in de hand, we willen geen traumatische ijs-verlies ervaringen creëren.

Drijf, drijf, vlot!

Een beetje creatief denken kan leiden tot een spannend waterspel. Laat de kinderen hun eigen ‘vlotten’ bouwen met behulp van gerecyclede materialen zoals plastic flessen en oud speelgoed. Zodra ze klaar zijn, vul een groot bad (of een opblaasbaar zwembad) met water en laat de vloot te water. De eigenaar van het vlot dat het langst blijft drijven, wint!

Emmer estafette: Een race tegen de klok (en het water)

Verdeel de kinderen in teams, geef elk team een emmer water en een leeg bekertje. Het doel? De emmer aan de andere kant van de tuin vullen met water uit hun emmer, alleen gebruik makend van het bekertje. Eerste team dat de emmer vult, wint. Maar pas op, waterspetters zijn gegarandeerd!

Waterballen bowling: Strike of spare?

Hier is een draai aan de traditionele bowling, maar dan met waterballen en plastic flessen. Vul de flessen met een beetje zand voor stabiliteit, stel ze op in een klassieke bowlingformatie en laat de kinderen om de beurt rollen of gooien. Bonuspunten voor het team dat een ‘strike’ maakt!

Waterballen schilderfeest

Deze is voor de kleine kunstenaars. Vul waterballonnen met een beetje waterverf en hang een groot vel papier in de tuin. Laat de kinderen de ballonnen gooien op het papier en kijk hoe een explosie van kleuren ontstaat. Ja, het wordt een beetje rommelig, maar dat is wat tuinslangen zijn voor, toch?

De tuinsproeier hindernisbaan

Dit is een perfect spel voor kinderen die van actie houden. Stel je tuinsproeier in het midden van de tuin en creëer een hindernisbaan eromheen. De kinderen moeten de hindernissen overwinnen zonder nat te worden van de sproeier. Voor extra plezier en uitdaging, verander de richting van de sproeier af en toe!

Waterpistool schietbaan

Pak je waterpistolen erbij voor dit spel! Stel een reeks lichte objecten op, zoals plastic bekers of blikjes, en laat de kinderen ze proberen om te schieten met hun waterpistolen. Je kunt punten toekennen aan elk object dat omver geschoten wordt. Degene met de meeste punten aan het einde van het spel wint.

Waterballon vangspel

Voor dit spel heb je een partner en een gevulde waterballon nodig. De partners staan tegenover elkaar en gooien de waterballon naar elkaar. Na elke succesvolle vangst moeten ze een stap achteruit doen. Het spel gaat door totdat de waterballon valt en breekt. Het paar dat het verst van elkaar staat zonder de ballon te laten vallen, wint!

Waterglijbaan race

Voor de durfals onder ons: maak je eigen waterglijbaan! Met een groot stuk plastic, wat water en zeep, kun je een glijbaan maken. Laat de kinderen om de beurt glijden en kijk wie het verst komt. Vergeet niet om voor veiligheid te zorgen met voldoende ruimte en zachte landingen.

Spuitfles tikkertje

Tikkertje krijgt een zomerse draai met dit spel. De tikker heeft een water spuitfles en moet de anderen ’tikken’ door ze nat te spuiten. Als je nat gespoten wordt, ben je de nieuwe tikker. Dit is een geweldig spel om af te koelen op een warme zomerdag!

Een zomer vol waterspelletjes

Met deze spellen is een zomer vol plezier gegarandeerd. Of je nu kiest voor het traditionele waterballonnengevecht of de creatieve waterballen schilderfeest, deze waterspellen zullen de kinderen (en jezelf) uren bezig houden. En het beste van alles? Ze zijn niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om af te koelen in de zomerhitte!

Extra info

De leukste strandspelletjes voor een zonnige dag
Welke gevaren liggen op de loer op een zonnige stranddag?
De top 10 zomerse hobby’s: Zon, fun & spel!

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *