De leukste strandspelletjes voor een zonnige dag

De zomer is weer in het land, en wat is er nu beter dan een dagje aan het strand? Niets, toch? Maar wat als we je vertellen dat we een manier hebben om je stranddag nog beter te maken? Ja, je leest het goed! We hebben het over de allerleukste strandspelletjes. Of je nu met vrienden, familie of gewoon lekker alleen bent, deze spelletjes zorgen gegarandeerd voor uren plezier. Dus pak je strandtas in, vergeet je zonnebrandcrème niet en lees snel verder!

De leukste strandspelletjes voor een zonnige dag

De zandkunstenaar in jou

Wie zegt dat zandkastelen alleen voor kinderen zijn? Wij in ieder geval niet! Zandsculpturen maken is een geweldige manier om je creativiteit de vrije loop te laten. Het enige wat je nodig hebt is een emmer, een schep en natuurlijk, zand! Laat je fantasie de vrije loop. Een middeleeuws kasteel, een futuristische stad of een levensecht zeedier, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Strandvolleybal: sportief en sociaal

Zin in iets actiever? Waarom probeer je geen potje strandvolleybal? Dit is een geweldige manier om zowel actief te zijn als plezier te hebben met je vrienden. En het beste deel? Je hebt alleen een volleybal en een net nodig. Je kunt altijd meedoen aan een potje dat al bezig is, of zelf een spel starten. Vergeet niet, het gaat om het plezier, niet om het winnen!

Vliegeren: zo vrij als een vogel

Als er een lekker windje staat, is vliegeren een absolute must. Het is niet alleen leuk, maar ook ontspannend. En het beste deel? Je hebt alleen een vlieger nodig! Of je nu kiest voor een traditionele vlieger of een met een gek design, de lucht is jouw canvas. En het beste van alles? Het is een geweldig spel om met de kinderen te spelen. Ze zullen het geweldig vinden!

Strandtennis: voor de competitieve strandgangers

Hou je van een beetje competitie? Dan is strandtennis iets voor jou! Het is als tennis, maar dan op het strand. Je hebt alleen een set rackets en een bal nodig. Het is een geweldig spel om je vaardigheden te testen en te zien wie de koning of koningin van het strand is. En het is ook een geweldige workout!

Strand Bingo: plezier voor iedereen

Heb je ooit gehoord van Strand Bingo? Zo niet, dan mis je echt iets! Strand Bingo is een fantastische draai aan het traditionele bingospel, perfect aangepast voor een dagje aan het strand.

In plaats van getallen op je bingokaart, zet je allerlei voorwerpen of situaties die je kunt tegenkomen op het strand. Denk aan schelpen, een rode emmer, iemand die een ijsje eet, een meeuw, een surfplank – de mogelijkheden zijn eindeloos. Zodra je iets van je kaart ziet, markeer je het. De eerste die een volle rij of kaart heeft, roept “Bingo!” en is de winnaar.

En het mooie? Wij hebben al een paar “Strand-bingokaarten” voor je gemaakt. Hoef je ze alleen nog maar op stevig papier uit te printen (en mee te nemen naar het strand).

Wat neem je verder mee?

Naast je spelbenodigdheden, zijn er een paar essentiële dingen die je niet mag vergeten. Ten eerste, vergeet je zonnebrandcrème niet! Bescherm je huid tegen de zon terwijl je plezier hebt. Ten tweede, neem wat snacks en drankjes mee. Al dat spelen maakt hongerig! Ten slotte, vergeet je strandhanddoek niet. Je hebt iets nodig om op te zitten, of om je af te drogen na een duik in de zee.

Nog één laatste tip

Als laatste willen we je eraan herinneren respect te hebben voor de natuur. Helaas is het na een zonnige dag, regelmatig een ravage op het strand. Gooi je afval in de daarvoor bestemde prullenbakken. Zijn deze vol? Gooi het er dan niet naast, maar neem je afval gewoon weer mee naar huis en gooi het daar weg. Een dag naar het strand mag nooit uitmonden in een aanslag op de natuur of de dieren die daar leven. Laten we ervoor zorgen dat iedereen, nu en in de toekomst, kan genieten van de prachtige stranden die we hebben.

Extra info

Draai de strand-bingokaarten uit (pdf)
Strandcultuur en strandetiquette: Zo doe je het goed!
Wanneer zijn de minste kwallen op het strand?
Welke gevaren liggen op de loer op een zonnige stranddag?
Dit zijn de leukste stranden van Nederland

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *