Stedelijk Museum Alkmaar geeft  met AlkmaarPas gratis toegang

Bij de aanvang van de zomerperiode kondigt het Stedelijk Museum Alkmaar een speciale promotie aan voor de houders van de AlkmaarPas. Vanaf 21 juli is het museum voor deze pashouders kosteloos te bezoeken.

Stedelijk Museum Alkmaar geeft met AlkmaarPas gratis toegang

Musea: een inspiratiebron

Het Alkmaarse museum heeft een promotie. Deze heeft een doel. Het wil mensen toegang geven tot kunst en cultuur. Het museum haalt inspiratie uit grote steden. Parijs, New York en Londen bijvoorbeeld. Daar heffen musea geen entree. Het Stedelijk Museum Alkmaar wil zo meer mensen bereiken. Het wil een bron van inspiratie zijn. Ook wil het een centrum van kennis zijn.

Patrick van Mil, de directeur van het Stedelijk Museum Alkmaar, legt uit: “Onze missie is om een breed en gevarieerd publiek te introduceren, inspireren en te betrekken bij de kunst, cultuur en geschiedenis van Alkmaar. Vorige zomer hadden we, tijdens de tentoonstelling van de Vaandeldrager, vier maandagen gratis toegang, wat veel bezoekers trok. Naar aanleiding van dit succes streven we er met deze wijziging in ons toegangsbeleid naar om voor meer mensen een ontmoetingsplek te zijn.

Volgens Robert te Beest, wethouder van citymarketing, is de toegankelijkheid van kunst en cultuur essentieel voor een gevoel van samenhorigheid in een gemeenschap. “Dankzij het aanbod van het Stedelijk Museum Alkmaar krijgen nog meer inwoners de kans om de rijke historie en kunstgeschiedenis van onze stad te ontdekken. Ik nodig iedereen uit om van deze mogelijkheid gebruik te maken en te ervaren wat het Alkmaarse museum te bieden heeft.

Een frisse blik voor kinderen

Gedurende de zomervakantie kunnen kinderen zich vermaken met diverse knutselactiviteiten rondom de tentoonstelling van Van Gogh en zijn tijdgenoten. Aanvullend worden er bij de ingang ‘Anders Kijken’-kaarten aangeboden door de educatieve afdeling. Deze gratis kaarten met creatieve, actieve en nadenkende opdrachten moedigen kinderen van alle leeftijden aan om kunst en schilderijen op een nieuwe manier te ervaren.

De AlkmaarPas

Hoe gaat de actie in zijn werk? Als er saldo op de pas staat, worden de entreekosten niet in rekening gebracht. De Gemeente Alkmaar schenkt deze pas aan kinderen die nieuw in de stad komen wonen, en ook aan inwoners met een lager inkomen. De AlkmaarPas is ook verkrijgbaar in de Alkmaar Store. Deze pilot met gratis toegang tot het museum loopt tot 31 december 2023. Kinderen en jongeren tot 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het museum.

Kijk voor meer informatie op alkmaarpas.nl.

Extra info

Spectaculaire glazen vloer in de Euroscoop van de Euromast
Paleis Het Loo opent Juniorpaleis
Op ontdekking in kasteel Cannenburch tijdens de zomervakantie
ANWB-Verkiezing “Leukste uitje van Gelderland”

Bronvermelding

© Foto: Roel Backaert – Stedelijk Museum Alkmaar

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *