Paleis Het Loo opent Juniorpaleis

Paleis het Loo onthult het ‘Juniorpaleis’, een speciale attractie gecreëerd voor kinderen van 3 tot 12 jaar en hun begeleiders. Het Juniorpaleis, een mengeling van fysieke activiteiten en digitale technologie, biedt kinderen een unieke ruimte waarin ze kunnen spelen en leren. Gastvrijheid staat hierbij centraal, wat de basis vormt voor de familie- en onderwijsprogramma’s van het paleis.

Paleis Het Loo opent Juniorpaleis

De realisatie van het Juniorpaleis markeert de afronding van de renovatie- en vernieuwingsfase van Paleis Het Loo. Het concept is ontstaan om tegemoet te komen aan veranderende behoeften van de bezoekers. Naast een vaste attractie voor families, dient het Juniorpaleis ook als een platform voor schoolprogramma’s gericht op burgerschap. Het biedt bovendien een uitstekende gelegenheid voor uitstapjes van kinderopvangcentra.

Sprookjesachtige wereld

Het Juniorpaleis, toegankelijk via de westvleugel net boven de uitbreiding, verwelkomt bezoekers in een sprookjesachtige wereld vol kleurrijke koninklijke vertrekken. Bezoekers maken hier kennis met de ‘Majesteiten’, hun personeel, en hun gasten uit naburige landen. Het paleis is bevolkt met boeiende figuren zoals een koningin in bijenvacht, een koning die van jongens- en meisjeskleding houdt, en een vrouwelijke ridder.

Het Juniorpaleis biedt activiteiten voor kinderen om individueel of gezamenlijk uit te voeren. Met behulp van een toestel genaamd ‘Kingsta’, vergelijkbaar met een smartphone, kunnen ze taken uitvoeren die hen zijn opgedragen door de ‘Majesteiten’. De uitdaging is om een onvergetelijk feest te organiseren voor de gasten uit verschillende landen, met als doel hen welkom en gewaardeerd te laten voelen.

Vanuit meerdere perspectieven gepresenteerd

Het Juniorpaleis past bij de missie en visie van Paleis Het Loo. Het presenteert het koninklijke verleden. Dit wordt gedaan vanuit verschillende invalshoeken. De collectie, tuinen en geschiedenis worden hiervoor gebruikt. Nu krijgen ook jonge bezoekers een kans. Zij kunnen het paleisleven ervaren op hun eigen manier.

Vanaf 6 juli is een nieuwe regeling van kracht. Bezoekers kunnen bij aankomst een tijdslot reserveren. Dit is voor het Juniorpaleis. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

De realisatie van het Juniorpaleis had financiële hulp nodig. Het VSBfonds, Stichting Zabawas en het Frank van der Wal Fonds hebben hieraan bijgedragen.

Extra info

Op ontdekking in kasteel Cannenburch tijdens de zomervakantie
ANWB-Verkiezing “Leukste uitje van Gelderland”
Leer alles over draken tijdens de Kids-Zomerweken op kasteel Hernen

Bronvermelding

© Foto: Paleis Het Loo

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *