Feestelijke familiepremière van Ninja Turtles: Totale chaos

Wegens onze zomervakantie, waren we helaas niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn bij de feestgelijke familiepremière van Ninja Turtles: Totale chaos. Maar vandaag vond deze plaats in Pathé Arena te Amsterdam. De Nederlandse stemacteurs, waaronder Ridder van Kooten, Igmar Felicia, Siyabonga Tromp, Sil van der Zwan, Maurits Delchot en Jörgen Raymann, zijn hierbij aanwezig geweest.

Feestelijke familiepremière van Ninja Turtles: Totale chaos

Korte historie

De Teenage Mutant Ninja Turtles (vaak afgekort tot TMNT of Ninja Turtles) maakten hun debuut in 1984. Ze werden bedacht door Kevin Eastman en Peter Laird en verschenen voor het eerst in een stripboek uitgegeven door Mirage Studios. Dit betekent dat ze inmiddels al 39 jaar bestaan. Het concept van vier gemuteerde schildpadden die getraind zijn in ninjutsu werd al snel enorm populair en leidde tot een reeks tv-shows, films, speelgoed en andere merchandise.

Eerder verschenen films

Teenage Mutant Ninja Turtles (1990)
Dit is de eerste live-action film.

Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of the Ooze (1991)
Een direct vervolg op de eerste film.

Teenage Mutant Ninja Turtles III (1993)
De Turtles reizen in de tijd naar het oude Japan.

TMNT (2007)
Een computergeanimeerde film die enkele jaren na de derde live-action film plaatsvindt.

Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)
Een reboot van de filmreeks, geproduceerd door Michael Bay.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016)
Een vervolg op de 2014 film.

Batman vs. TMNT (2019)
Een geanimeerde crossover-film tussen Batman en de TMNT, gebaseerd op de gelijknamige stripminiserie.

Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles: The Movie (2022)
De Turtles worden op de proef gesteld wanneer een vreemdeling genaamd Casey Jones uit de toekomst arriveert om de gemuteerde broers te waarschuwen voor een dreigende invasie van de gevaarlijkste buitenaardse kracht in de melkweg: de Krang.

Ninja Turtles: Totale chaos

De Teenage Mutant Ninja Turtles zijn niet zomaar een viertal gemuteerde schildpadden met een voorliefde voor pizza; het zijn getrainde ninja’s die New York beschermen tegen de schaduwen. In de film, proberen de Turtle-broeders na jaren van verborgen leven eindelijk de harten van de New Yorkers te veroveren door hun heldendaden. Hun verlangen is eenvoudig: geaccepteerd worden als normale jongeren.

Samen met hun nieuwe bondgenoot, April O’Neil, confronteren ze een duistere misdaadorganisatie. Maar hun avontuur neemt een onverwachte wending wanneer ze het doelwit worden van een leger mutanten. Het pad naar acceptatie is bezaaid met gevaren, maar als er een team is dat de uitdaging aankan, zijn het wel deze vier schildpadden.

Trailer

Stemmencast

In de Nederlandse versie met de stemmen van Ridder van Kooten (Leonardo), Igmar Felicia (Michelangelo), Siyabonga Tromp (Donatello), Sil van der Zwan (Raphael), Danique Graanoogst (April O’Neill), Maurits Delchot (Superfly), Jeroen Woe (Splinter), Maarten Heijmans (Bebop), Jörgen Raymann (Stockman) en Denise Aznam (Wingnut).

De originele stemmencast bestaat uit Micah Abbey, Shamon Brown, Jr., Hannibal Buress, Rose Byrne, Nicolas Cantu, John Cena, Jackie Chan, Ice Cube, Natasia Demetriou, Ayo Edebiri, Giancarlo Esposito, Post Malone, Brady Noon, Seth Rogen, Paul Rudd en Maya Rudolph.

De film draait vanaf 9 augustus a.s. alleen in de bioscoop, ook in de originele versie.

Extra info

Binnenkort & nu in de bioscoop
Binnenkort & nu in de bioscoop: PAW Patrol & Transformers

Bronvermelding

© Foto’s: Filmdepot

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *