Midzomerklanken in het Wold

Staatsbosbeheer plant een unieke avondwandeling op zaterdag 29 juli, gehouden in het betoverende Drents-Friese Wold. Dit evenement wordt verrijkt met een meditatief klankschalenconcert, gepresenteerd door Giny ten Brummelhuis en Mariet Keuning. Deze midzomerklanken brengen alfagolven in de hersenen op gang, waardoor je hersenen en je zenuwstelstel onmiddellijk ontspannen en kalm worden. De deelnemers zullen genieten van een rustgevende wandeling van ongeveer een uur, gevolgd door een rustpauze met een verkwikkende kop kruidenthee, waarna het klankconcert plaatsvindt.

Midzomerklanken in het Wold

Genieten van de natuur in de avond

De zomeravonden zijn perfect voor een wandeling, met het daglicht dat nog lang blijft en de drukte van de dag die langzaam plaats maakt voor de rust van de nacht. De laatste zonnestralen dansen tussen de bomen en de sfeer verandert merkbaar als de avondschemering nadert. Je voelt een band met je omgeving en ontdekt dat je steeds meer vertrouwt op je andere zintuigen. Een deel van de wandeling wordt in stilte afgelegd.

Klankconcert met klankschalen

Het afsluitende klankschalenconcert is een buitengewone belevenis. Voor deze gelegenheid smeden Giny ten Brummelhuis, met haar kristallen klankschalen, en Mariet Keuning, die Nepalese en Tibetaanse metalen klankschalen hanteert, een unieke samenwerking. Deze instrumenten, met hun etherische trillingen, vormen een prachtige symbiose met de verstilde atmosfeer van de avond.

Na het concert is er ruimte om nog even te blijven en te genieten van de nasleep van deze unieke ervaring.

Praktische informatie

Datum zaterdag 29 juli 2023
Tijd 20.00 – 23.00 uur
Start Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha
Kosten € 19,50 (vanaf 16 jaar) incl. kruidenthee

Extra info

Stedelijk Museum Alkmaar geeft  met AlkmaarPas gratis toegang
Spectaculaire glazen vloer in de Euroscoop van de Euromast
Paleis Het Loo opent Juniorpaleis
Op ontdekking in kasteel Cannenburch tijdens de zomervakantie+

Bronvermelding

© Foto: Staatsbosbeheer

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *