Madurodam opent interactieve beleving: Stap ín de kunst van De Hollandse Meesters

Stap in de wereld van De Nachtwacht van Van Rijn en laat je meeslepen door de charme van Vermeer’s parel. Familiepark Madurodam ontsluit vandaag de poorten van hun nieuwste attractie: De Hollandse Meesters. Door middel van iconische werken, worden zowel kinderen als volwassenen op een interactieve manier ondergedompeld in de wereld van schilderijen van grootheden als Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Judith Leyster, Johannes Vermeer en Piet Mondriaan. De kunst wordt op een fascinerende manier tot leven gebracht door de mogelijkheid om letterlijk in de schilderijen te stappen. Het brede publiek wordt vanaf morgen (1 juli) met open armen ontvangen.

Madurodam opent interactieve beleving: Stap ín de kunst van De Hollandse Meesters

We zijn enorm blij dat `De Hollandse Meesters’ nu open is. Na maandenlange voorbereiding staat er een attractie die helemaal van nu is. Eindeloos speelplezier, nieuwe dingen ontdekken en het ziet er ook nog eens ontzettend gaaf uit. De eerste reacties van kinderen en hun ouders zijn heel enthousiast. Eindelijk een kans om de schilderijen van de Hollandse Meesters juist in te stappen, aan te raken en alles te doen wat normaal gesproken natuurlijk niet mag met zulke bijzondere schilderijen. Voor ons zijn het ontdekken met ogen én handen en kunnen bewegen tussen de topstukken het allerbelangrijkste”, aldus Yvette Nieboer van Madurodam. 

Het Straatje van Vermeer 

In Madurodam is ‘Het straatje’ van kunstschilder Johannes Vermeer nagebouwd en deze replica vormt de voorgevel en entree van de nieuwste kunstbeleving.  

Extra info

Binnenkort & nu in de bioscoop (maand juli)
Zomer vol liefde in aantocht? Dít zijn de acht eigenaren van het nieuwe seizoen ‘B&B Vol Liefde’
Nog iets meer dan een week tot Sail Den Helder

Bronvermelding

© Foto: Madurodam

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *