Wat is glamping? Een combi van buitenleven & comfort!

De wereld van kamperen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Wat eens betekende dat je in een krappe tent op een oncomfortabel luchtbed sliep, is nu een ervaring die luxe en comfort niet schuwt. Deze trend, bekend als “glamping“, combineert de schoonheid van het buitenleven met de gemakken van een modern hotel.

Wat is glamping?

Wat betekent glamping eigenlijk?

Glamping is een samenvoeging van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’, en het vertegenwoordigt precies dat: kamperen met glamour. Het draait het allemaal om de ongeëvenaarde ervaring van het buitenleven zonder de traditionele ontberingen van kamperen. Geen slapen op een hard matje of koken boven een onvoorspelbaar kampvuur. Bij glamping geniet je van comfortabele bedden, eigen sanitaire voorzieningen en vaak een volledig uitgeruste keuken. Het is alsof je een klein beetje van huis meeneemt naar de wildernis.

Waarom is het zo populair?

De populariteit van glamping is de afgelopen jaren sterk gestegen en dat is niet zonder reden. Het biedt een unieke mix van avontuur en luxe die veel reizigers aantrekt. Hier zijn enkele redenen waarom het zo populair is:

Gemak en comfort
Niets verslaat het gemak en comfort van een goed uitgeruste glamping accommodatie. Van comfortabele bedden tot keukens met alle benodigdheden, het biedt de mogelijkheid om van de natuur te genieten zonder concessies te doen aan comfort.

Unieke ervaringen
Glamping geeft je de kans om op unieke locaties te verblijven die je bij standaard hotels niet kunt vinden. Denk aan boomhutten, yurts, safari tenten, of zelfs bubbels onder de sterrenhemel.

Duurzaamheid
Veel glamping accommodaties zijn gebouwd met duurzaamheid in gedachten, wat betekent dat je kunt genieten van de natuur terwijl je haar respecteert en beschermt.

De verschillende soorten glamping accommodaties

Glamping kan vele vormen aannemen, afhankelijk van je voorkeuren en de locatie. Hier zijn enkele populaire accommodaties:

Yurts
Deze traditionele, ronde tenten uit Centraal-Azië zijn gezellig en bieden veel ruimte. Ze worden vaak uitgerust met comfortabele bedden en meubels.

Safaritenten
Dit zijn grote, luxe tenten die vaak zijn uitgerust met houten vloeren, comfortabele bedden, een keuken en soms zelfs een eigen badkamer.

Boomhutten
Wie heeft er als kind niet gedroomd van een eigen boomhut? Bij glamping kun je in een luxe boomhut verblijven, vaak compleet met alle moderne voorzieningen.

Tipi’s en Bell-tenten
Deze accommodaties geven een unieke draai aan de traditionele campingervaring. Ze zijn vaak prachtig ingericht en bieden een knusse, gezellige verblijfsplek.

Hoe bereid je je voor op een glamping trip?

Hoewel glamping veel van de gemakken van thuis biedt, is het nog steeds belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden:

Check wat is inbegrepen
Hoewel de meeste glamping sites goed uitgerust zijn, varieert wat er precies wordt aangeboden. Het is altijd een goed idee om van tevoren te checken wat er in je accommodatie aanwezig is.

Pack light, but smart
Vergeet niet dat je nog steeds aan het kamperen bent. Pak dus licht maar slim in. Denk aan een zaklamp, insectenspray, warme kleding voor de avonden en eventueel wat buitenspellen.

Plan activiteiten
Onderzoek de omgeving van je glamping site. Zijn er leuke wandelroutes, activiteiten of bezienswaardigheden in de buurt? Het is altijd fijn om een idee te hebben van wat je tijdens je verblijf kunt doen.

Glamping is een fantastische manier om de natuur te ervaren, zonder in te leveren op comfort en luxe. Het biedt de kans om te verblijven op unieke locaties en een diepe connectie met de natuur te voelen. Dus waar wacht je nog op? Het is tijd om je volgende glamping-avontuur te plannen!

Extra info

De geschiedenis van zomervakanties: van romeinse feestjes tot moderne getaways
Lekker eten op de camping
Essentiële reisapotheek checklist: Wat neem je mee op vakantie?
De leukste spelletjes voor op de camping: Kampeerplezier gegarandeerd!
Kamperen met kleine kinderen: Tips en benodigdheden

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *