De leukste spelletjes voor op de camping: Kampeerplezier gegarandeerd!

De camping! De plek waar je eindelijk je dagelijkse routine achter je kunt laten en kunt genieten van de frisse buitenlucht, gezelligheid en vooral… spelletjes! Bereid je voor op uren kampeerplezier met onze lijst van de leukste spelletjes voor op de camping. We garanderen dat deze spellen niet alleen voor vermaak zorgen, maar ook voor onvergetelijke momenten met je vrienden en familie. Laten we beginnen!

De Leukste Spelletjes Voor Op De Camping: Kampeerplezier Gegarandeerd!

Kubb: Het Vikingenspel veroverde de camping

Als je nog nooit van Kubb gehoord hebt, mis je echt iets. Dit oude Zweedse spel, ook wel bekend als ‘Viking schaken’, is de perfecte mix van tactiek, behendigheid en een tikkeltje geluk. Het doel van het spel is om de blokken van de tegenstander omver te werpen en uiteindelijk de koning in het midden te vellen. Kubb is niet alleen leuk, maar het is ook ideaal voor alle leeftijden en fitnessniveaus. Daarnaast kun je het overal spelen, van het strand tot het grasveld naast je tent!

Jeu de boules: Een klassieker met een twist

Jeu de boules, of petanque, is een spel dat zo oud is als de tijd zelf. Oké, misschien niet zó oud, maar het is wel een echte klassieker! Hoewel het spel op zich al erg leuk is, kun je het extra spannend maken door een aantal creatieve regels toe te voegen. Probeer bijvoorbeeld de afstand tussen de spelers en het doelwit (de but) te variëren, of speel met teams en laat iedereen tegelijkertijd gooien. Chaos en hilariteit verzekerd!

Campingbingo: Een nieuwe kijk op een oude favoriet

Campingbingo is een geweldige manier om je medekampeerders beter te leren kennen en tegelijkertijd de competitieve geest aan te wakkeren. Maak vooraf een bingokaart met typische campingvoorwerpen, activiteiten of situaties, zoals een barbecue, een tent opzetten, of iemand die zijn luchtbed oppompt. Elke keer dat je een van deze dingen ziet gebeuren, markeer je het op je bingokaart. De eerste die een volle rij of kaart heeft, wint! En wie weet, misschien maak je er ook nog nieuwe vrienden door!

Zaklamp-tikkertje: Verken de duisternis

Zaklamp-tikkertje is een eenvoudige, maar spannende variatie op het traditionele tikkertje. Het enige wat je nodig hebt is een zaklamp en een donkere nacht. Eén persoon is de tikker en moet de andere spelers zien te vinden en ’tikken’ met de lichtstraal van de zaklamp. Dit spel is perfect voor kinderen en volwassenen die nog steeds een beetje kind zijn gebleven. Bovendien is het een uitstekende manier om de camping te verkennen en de nachtelijke geluiden te ervaren.

Waterballonnengevecht: Koele verfrissing gegarandeerd

Als het kwik stijgt en de zon hoog aan de hemel staat, is er niets verfrissender dan een goed waterballonnengevecht. Verzamel je medekampeerders, verdeel de teams en maak een flinke voorraad waterballonnen. Zorg ervoor dat je een veilige zone hebt om te schuilen en strategisch na te denken over je volgende aanval. Het is een geweldige manier om af te koelen en tegelijkertijd plezier te hebben met het hele gezin.

Sjoelen: Een Nederlandse klassieker

Sjoelen mag dan misschien een oer-Hollands spel zijn, maar het is ook een uitstekende keuze voor op de camping. Dit verslavende spel vereist behendigheid en precisie, terwijl je probeert om de houten schijven door de smalle poortjes aan het einde van de sjoelbak te schuiven. Organiseer een sjoeltoernooi voor extra spanning en competitie. En als je eenmaal begint te spelen, kun je niet meer stoppen!

Kaartspellen: Eindeloze mogelijkheden

Een goed kaartspel mag natuurlijk niet ontbreken op je kampeervakantie. Kaarten zijn compact, makkelijk mee te nemen en bieden eindeloze mogelijkheden voor vermaak. Van een potje poker of klaverjassen tot een meer ontspannen spelletje Uno, de keuze is aan jou. Het mooie van kaartspellen is dat ze zowel geschikt zijn voor een gezellige avond met vrienden als voor een regenachtige middag in de tent.

Laat de spelletjes beginnen!

Met deze lijst van de leukste spelletjes voor op de camping ben je gegarandeerd van uren plezier en onvergetelijke momenten met je vrienden en familie. Of je nu kiest voor een klassieker als jeu de boules of je laat verleiden door het mysterie van een zaklamp-tikkertje, deze spellen zorgen voor een onvergetelijke kampeerervaring en heel veel kampeerplezier. Dus pak je koffers, neem je favoriete spelletjes mee en laat het kampeeravontuur beginnen!

Extra info

Wat is glamping? Een combi van buitenleven & comfort!
De leukste zomerkampen in Nederland
Kamperen met kleine kinderen: Tips en benodigdheden

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *