Binnenkort & nu in de bioscoop – augustus 2023

De zonnestralen van de zomer brengen niet alleen warmte en plezier, maar ook fonkelende nieuwigheden in de bioscoop. Terwijl we ons tegoed doen aan ijsjes en lange stranddagen, lokt ook het donkere en koele van de bioscoopzaal. Dit jaar trakteert de filmindustrie ons allerlei mooi die perfect passen bij de sfeer van deze zomer. Duik met ons mee in de wereld van de film en laat je verrassen!

Binnenkort in de bioscoop

Nu in de bioscoop: Maxie en haar ondeugende tandenfee

Maxie en haar moeder trekken naar de bruisende stad om samen te leven met haar moeders nieuwe partner en diens kinderen. Ondanks dat Maxie oprecht blij is voor haar moeder, heeft ze moeite met de stedelijke drukte en verlangt ze naar de rust en schoonheid van de natuur die ze achterliet. Maar alles verandert wanneer ze Violetta tegenkomt. Samen duiken ze in een reeks hilarische avonturen, waardoor het stadsleven plots een stuk aangenamer wordt. Mis het niet! De ontroerende familiefilm ‘Maxie en de Speelse Tandenfee’, gepresenteerd door In the Air, draait nu in de bioscopen.

Releasedatum: 9 augustus 2023 | 85 min. | Kijkwijzer: AL | TRAILER

Stemmencast

De stem van Maxie wordt ingesproken door Sarah Nauta (onder andere bekend van Hunter Street en Fashion Chick). Violetta, die in opleiding is om tandenfee te worden, wordt vertolkt door Fé van Kessel (Cleo in Thomas de Stoomlocomotief). Ook Sinan Eroglu heeft een stemrol in de film bemachtigd (The Passion en Goede Tijden, Slechte Tijden, Foodies).

Binnenkort & nu in de bioscoop - augustus 2023 Maxie en haar ondeugende tandenfee

Vanaf 17 augustus in de bioscoop: Blue Beetle

Warner Bros. Pictures presenteert de speelfilm Blue Beetle, waarin deze DC-superheld voor het eerst op het witte doek te zien is. In de film, geregisseerd door Angel Manuel Soto, speelt Xolo Maridueña zowel de titelrol als zijn alter ego Jaime Reyes. De pas afgestudeerde Jaime Reyes keert vol grootse plannen voor de toekomst terug naar huis, maar komt er al snel achter dat daar veel is veranderd. Terwijl hij zoekende is naar zijn plek op deze wereld, brengt het lot onverwachts een oud relikwie van buitenaardse technologie op zijn pad: de Scarabee. Als de Scarabee hem verkiest als symbiotische gastheer, komt hij in het bezit van een waanzinnige uitrusting met onvoorstelbare, maar ook onvoorspelbare krachten. Daarmee verandert zijn leven voorgoed en wordt hij de superheld Blue Beetle.

Releasedatum: 17 augustus 2023 | Kijkwijzer: 12 | TRAILER

Binnenkort & nu in de bioscoop - augustus 2023 Blue Beetle

Vanaf 17 augustus in de bioscoop: Forever

Als Egon en Maren hun zoon verliezen is hun gezin, waaronder dochter Lily, verlamd van verdriet. Het blijkt dat ze alle drie op een totaal verschillende manieren rouwen, waardoor er een afstand tussen de gezinsleden ontstaat. Ze staan voor een grote uitdaging: ze moeten het leven weer op de rit zien te krijgen én als gezin nader tot elkaar zien te komen.

Releasedatum: 17 augustus 2023 | Kijkwijzer: AL | TRAILER

Binnenkort & nu in de bioscoop - augustus 2023 Forever

Vanaf 17 augustus in de bioscoop: How to blow up a pipeline

Klimaatactiviste Xochitl (Ariela Barer) is recentelijk wees geworden, nadat een extreme hittegolf haar moeder het leven heeft gekost. Ontgoocheld door hoe weinig verandering haar strijd tegen de klimaatcrisis teweeg lijkt te brengen, keert ze zich naar sabotage en vernieling van milieu-onvriendelijke eigendommen zoals auto’s en jachten. Samen met een groep gelijkgestemden gaat ze op een gewaagde missie om hun protesten naar een hoger plan te tillen: het opblazen van een oliepijpleiding in West-Texas. How To Blow Up a Pipeline is een uiterst actuele eco-thriller vermomd als heistfilm, die aanvoelt als een New Hollywood nagelbijter uit de jaren ‘70. De film ging in première tijdens het filmfestival van Toronto en is gebaseerd op het controversiële, gelijknamige non-fictieboek van Andreas Malm.

Releasedatum: 17 augustus 2023 | Kijkwijzer: 12 | TRAILER

Binnenkort & nu in de bioscoop - augustus 2023 How to blow up a pipeline

VOORAANKONDIGING: Onze natuur – Het wilde België

‘Onze Natuur – België in het Wild’ neemt je mee naar het ongerepte groen van onze Belgische buren, in een visuele reis die zowel inspirerend als oogstrelend is. In België trok deze cinematografische parel al 300.000 filmfanaten. Nu, een decennium na het succes van ‘De Nieuwe Wildernis’ in Nederland, kan ook België pronken met een natuurspektakel van formaat in de vorm van ‘Onze Natuur – België in het Wild’. Deze film siert de opening van het Wildlife Film Festival op 31 oktober en is vanaf 9 november te bewonderen in de Nederlandse filmzalen.

‘Onze Natuur – België in het Wild’ onthult unieke verhalen van zowel bekende als mysterieuze dieren die onze bewondering voor het Belgische natuurschoon aanwakkeren. Het toont de overlevers, de strategen, de strijders, de genieën en de leiders. Maar ook de verhalen van hen die strijden tegen de verdwijning. Het is een rauwe en betoverende weergave van overleving in een land waar wildernis schijnbaar schaars is.

Laat je charmeren, verbazen en verwonderen door de overweldigende pracht van de natuur bij onze zuiderburen, zoals je dat nooit eerder gezien hebt.

Releasedatum: 9 november 2023 | Kijkwijzer: AL | TRAILER

Binnenkort & nu in de bioscoop - augustus 2023 Onze natuur - Het wilde België

Extra info

Tiener met tentakels, Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie en Baghdad Messi
PAW Patrol & Transformers

Bronvermelding

© Foto’s: 123rf.com

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *