Binnenkort & nu in de bioscoop

Deze zomer brengt de bioscoopwereld een scala aan spannende en betoverende films die de kids niet willen missen. Of je nu op zoek bent naar een hartverwarmende komedie, een bloedstollende actiefilm of een meeslepend avontuur, de bioscoop heeft voor elk wat wils. Dus, laat die strandstoel even achterwege en dompel jezelf onder in de magie van het grote scherm. Hier zijn drie films die deze zomer in de bioscoop te zien zijn en je gegarandeerd een geweldige tijd zullen bezorgen!

Binnenkort in de bioscoop

Volgende week in de bioscoop: Tiener met tentakels

Ruby Kieuwmans is een lieve, onhandige meid van 16. Ze doet wanhopig haar best om erbij te horen op Oceanside High, maar meestal voelt ze zich onzichtbaar. Ze is smoorverliefd op een skaterboy die ze bijles geeft in wiskunde, maar hij bewondert alleen haar wiskundeknobbel. En Ruby kan ook niet met de coole kinderen mee naar het strand, want haar overbezorgde supermoeder heeft haar verboden om het water in te gaan.

Als ze toch doet wat haar moeder verboden heeft, ontdekt Ruby dat ze een afstammeling is van een lange lijn krakenkoninginnen en krijgers. Ze blijkt zelfs de troonopvolger te zijn van haar imponerende oma die de koningin van de krijgers der zeven zeeën is. Het is de taak van de krakens om de wereldzeeën te beschermen tegen de ijdele, machtsbeluste zeemeerminnen, de eeuwige vijanden van de krakens. Dat levert wel meteen een probleem op.

Het nieuwe, knappe, populaire meisje op school, Chelsea, is toevallig een zeemeermin. Ruby zal moeten accepteren wie ze is en het groots moeten aanpakken om haar geliefde school te beschermen. ).

Releasedatum: 28 juni 2023 | Kijkwijzer: 6

Binnenkort in het Museon-Omniversum: Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie

De kleine onderzeeër Barney woont in een prachtige onderwaterwereld. Die houdt hij mooi en schoon voor alle bewoners. Want elke dag belandt er weer plastic en ander afval in het water. Het water wordt bovendien steeds warmer, wat slecht is voor het koraal dat er groeit.

Barney beleeft vele avonturen, samen met zijn vriendinnetje, het zeepaardje Beenie. Omdat ze veel afval tegenkomen, richten ze de Barney en Beenie Cleanup Club op en vragen bezoekers om mee te helpen. Barney legt Beenie uit hoe planten en dieren elkaar helpen. Zo houden algen het koraal gezond, beschermen kwallen kleine visjes en eten kleine garnalen de parasieten op grote vissen. Ze verwonderen zich over sterren en sterrenbeelden, die je ’s nachts helpen de weg te vinden. Als Beenies vriendinnetje, het schildpadje Abbey, niet thuis is, maken ze zich zorgen. Samen met de octopus en dolfijn gaan ze op zoek. Ze vinden haar verstrengeld in een visnet, maar weten haar gelukkig te bevrijden.

Het grote onderwateravontuur van Barney en Beenie is een vrolijke, spannende en leerzame film voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Op een toegankelijke manier leren ze over het leven in de zeeën en oceanen, over sterrenbeelden en over het belang het leven onderwater te beschermen. Maar bovenal is de grootbeeldfilm op het koepelscherm, dat zo groot is als een half voetbalveld, voor kinderen een onvergetelijke belevenis. In de Nederlandse versie zijn de
stemmen te horen van de acteurs Bart Oomen en Maylin van Putten.

Releasedatum: 6 juli | Kijkwijzer: 3 | Museon Omniversum Den Haag

Binnenkort in de bioscoop: Baghdad Messi

De getalenteerde Hamoudi (11) leeft voor voetbal en zijn grootste droom is om op een dag net zo goed te zijn als zijn voetbalheld Messi. Wanneer Hamoudi betrokken raakt bij een gruwelijke zelfmoordaanslag wordt hij zwaargewond wakker in het ziekenhuis. Terwijl zijn ouders er alles aan doen om het gezin in veiligheid te brengen, vecht Hamoudi om zijn droom alsnog te kunnen bereiken. Baghdad Messi is de nieuwste film van gelauwerd Belgisch-Koerdisch regisseur Sahim Omar Kalifa (Zagros), gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen.

De gelijknamige kortfilm won 60 internationale awards en werd in 2015 geselecteerd voor de Academy Awards.

Releasedatum: 03 augustus 2023 | Kijkwijzer: 16

Extra info

Binnenkort & nu in de bioscoop: PAW Patrol & Transformers
Zomeruitstapjes in Nederland: Zon, pret en oer-Hollandse gezelligheid!

Bronvermelding

© Foto’s: 123rf.com

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *