Wat nemen we mee op een picknick?

Heb je het ook gevoeld? De zon die door je slaapkamerraam straalt, het vrolijke getjilp van de vogels en het gras dat je in de verte hoort groeien. Ja, de zomer is eindelijk aangebroken. En wat is er nu zomerser dan een picknick? Een zonnebril op je neus, een lichte bries die door je haren waait en een mond vol met aardbeien. Maar wacht even, er zijn zeker dingen die we vergeten, toch? Laten we eens kijken naar wat we écht nodig hebben voor de perfecte picknick.

Wat nemen we mee op een picknick?

Een picknickmand met persoonlijkheid

Als we het over picknicken hebben, dan hebben we het natuurlijk over de picknickmand. Of je nu gaat voor de traditionele rotanmand, de praktische koeltas of de modieuze picknick-rugzak, zorg ervoor dat hij groot genoeg is om al je lekkernijen in te vervoeren. En als je een mand met een ingebouwde wijnglashouder vindt, laat het ons dan weten. Dat is iets wat we allemaal in ons leven nodig hebben!

Lekker eten en drinken

Er zijn enkele basisprincipes voor picknickvoedsel die nooit falen. Een knapperig stokbrood, vers gesneden kaas, frisse druiven en natuurlijk een fles wijn. Maar waarom zou je je tot het minimum beperken? Haal die Jamie Oliver in je naar boven en maak een quiche, een kleurrijke pastasalade of een decadente chocoladetaart. Vergeet niet een karaf water met wat verse munt en citroen mee te nemen voor de ultieme zomerse verfrissing.

Comfort is koning

Een comfortabele picknick is een succesvolle picknick. Neem dus zeker een picknickdeken mee. Maar waarom ga je niet een stap verder? Neem wat kussens mee voor extra comfort, of een opblaasbare stoel als je echt indruk wilt maken. En vergeet die zonnehoed niet voor de ultieme zomerse uitstraling (en om je gezicht tegen de zon te beschermen, natuurlijk).

Entertainment

Ja, het is prachtig om naar de wolken te kijken en te raden welke vormen ze hebben, maar na de derde dinosaurus kunnen de dingen een beetje eentonig worden. Neem daarom wat entertainment mee. Een set speelkaarten, een frisbee of een goed boek kunnen je picknick dat extra beetje plezier geven.

De onverwachte benodigdheden

Vergeet niet de praktische zaken. Zonnebrandcrème, insectenspray, servetten, een vuilniszak en misschien zelfs een mini-eerstehulpset kunnen je redden in geval van een picknick-noodsituatie. Want wie wil er nu midden in een picknick op zoek naar een pleister voor die vervelende wespensteek?

De sleutel van een succesvolle picknick

Of je nu een picknick-expert bent of een beginner, de sleutel tot een succesvolle picknick zit hem in de voorbereiding. Zorg dat je een mand hebt die klaar is voor de uitdaging, vul hem met heerlijk eten en drinken, vergeet het comfort niet en zorg voor wat entertainment. En vergeet de praktische zaken niet!

Wees flexibel en creatief

Weet je wat het beste is aan picknicken? Er zijn geen regels! Je kunt het helemaal eigen maken. Zin in sushi? Neem het mee. Wil je je hond meenemen? Doen. Wil je een picknick op het strand in plaats van in het park? Ga ervoor. Zolang je maar geniet van de frisse lucht, het heerlijke eten en het geweldige gezelschap.

7. Het gezelschap

Over gezelschap gesproken, laten we dat niet vergeten. Een picknick kan een romantische date zijn, een familie-uitje, een vriendenbijeenkomst of zelfs een solotrip. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je van elkaars gezelschap geniet. Want uiteindelijk gaat een picknick niet alleen over het eten en de locatie, maar ook over het delen van mooie momenten.

Plan de picknick!

Dus, terwijl je deze blog leest en de zonnestralen op je gezicht voelt, waarom zou je dan niet je eigen picknick plannen? Maak een checklist, bereid je voor en maak je klaar om van de zomer te genieten zoals het hoort: liggend op het gras, met een stuk kaas in de ene hand en een glas wijn in de andere. En vergeet niet, als je een picknickmand met ingebouwde wijnglashouder vindt, laat het ons weten!

Daar ga je dan, de perfecte picknick is binnen handbereik. Pak je mand, vul hem met lekkernijen, nodig wat vrienden uit (of niet, als je liever solo gaat) en ga op avontuur. De zomer wacht op je! En onthoud, een picknick is wat je ervan maakt. Dus maak er iets geweldigs van!

Extra info

Een dagje op het water: zomerse gezelligheid op z’n best
Zomeruitstapjes in Nederland: Zon, pret en oer-Hollandse gezelligheid!
Dit zijn de leukste stranden van Nederland

Bronvermelding

© Foto: Marion Middendorp

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *