Maak een fietstocht door het prachtige Nederland deze zomer!

Hallo fietsliefhebbers! Zet je zonnebril op, smeer je in met zonnebrandcrème, en ga mee op een tour langs enkele van de mooiste fietsroutes van Nederland.

Maak een fietstocht door het prachtige Nederland deze zomer!

1. De Hoge Veluwe National Park Route

Laat je niet afschrikken door de 42 km lange route. De Hoge Veluwe staat bekend om zijn adembenemende landschappen. Fietsen door de bossen, zandduinen, en heidevelden is alsof je door een schilderij rijdt. En het mooiste van alles? Er zijn 1.800 gratis ‘witte fietsen’ beschikbaar bij de ingangen van het park, dus je hoeft niet eens je eigen fiets mee te nemen!

2. De Elfstedenroute in Friesland

Laten we eerlijk zijn, 200 km klinkt als een lange afstand. Maar de Elfstedenroute is niet zomaar een fietstocht, het is een ervaring. Volg het pad van de beroemde schaatstocht en ontdek elf prachtige Friese steden. Zorg ervoor dat je een pauze neemt in Sneek en geniet van een traditionele Friese oranjekoek! En boek een paar overnachtingen tussendoor om de hele route te kunnen fietsen!

3. De Bloemenroute door de Bollenstreek

Wat is er nou Nederlandser dan een tocht langs eindeloze velden van tulpen, narcissen en hyacinten? De 35 km lange Bloemenroute is een kleurrijk spektakel, vooral in het voorjaar. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Keukenhof, ook wel bekend als de ‘Tuin van Europa’.

4. De Maastricht – Valkenburg route

Als je in het zuiden van het land bent, mis dan niet de 37 km lange route van Maastricht naar Valkenburg. Je fietst door het pittoreske Limburgse landschap en eindigt in het charmante stadje Valkenburg. Een bezoek aan de grotten van Valkenburg is een must!

5. De Kinderdijk route

Nederland en molens gaan hand in hand, en de 15 km lange Kinderdijk route stelt niet teleur. Het gebied is UNESCO Werelderfgoed, en met 19 prachtig bewaarde windmolens is het een uniek stukje Nederlandse geschiedenis en cultuur.

Wat neem je mee tijdens je fietstocht?

Het plannen van je fietstocht gaat niet alleen over het kiezen van de juiste route, maar ook over het zorgen dat je goed voorbereid bent. Hier zijn enkele essentiële items die je mee zou moeten nemen tijdens je fietstocht:

Helm
Zorg ervoor dat je een goed passende helm draagt.

Water
Het is belangrijk om goed te blijven drinken tijdens je fietstocht, vooral op warme zomerdagen. Neem altijd voldoende water mee.

Eten/snacks
Het verbranden van calorieën betekent dat je op enig moment honger zult krijgen. Energiebars, fruit of belegde broodjes zijn goede opties om mee te nemen.

EHBO-set
In geval van kleine ongelukken is het handig om een EHBO-set bij de hand te hebben. Deze moet pleisters, ontsmettingsmiddel en eventueel een verband bevatten.

Reservebanden en fietsgereedschap
Een lekke band kan altijd gebeuren. Een reserveband, bandenlichters en een pomp kunnen je reis redden. Een multitool voor fietsen kan ook handig zijn voor andere kleine reparaties onderweg.

Zonnebrandcrème
Bescherm je huid tegen de zon door een goede zonnebrandcrème mee te nemen en regelmatig opnieuw aan te brengen.

Navigatie
Of je nu een fysieke kaart, een smartphone of een GPS-apparaat gebruikt, zorg ervoor dat je weet waar je heen gaat.

Geld/ID
Het is altijd een goed idee om wat contant geld en je identiteitsbewijs bij je te hebben voor noodgevallen of voor een ongeplande stop bij een leuk café onderweg.

Regenkleding
Het weer kan onvoorspelbaar zijn, zelfs in de zomer. Een lichte regenjas kan van pas komen.

Met deze items in je fietstas ben je klaar voor je fietstocht. Onthoud dat het doel is om te genieten van je rit, dus neem de tijd, ontspan en geniet van de prachtige Nederlandse landschappen!

Extra info

Maak je fiets tourproof voor deze zomer!
Het Pieterpad: Een zomers wandelfeest van formaat!
De mooiste vaarroutes in Nederland: Zomerse zwerftochten vol plezier en prachtige panorama’s

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *