De 20ste editie van de ARTIS-Zoomeravonden in volle gang

Dit jaar is de 20e verjaardag van de ARTIS-Zoomeravonden, en ze zijn meer bijzonder dan ooit! Onder de vlag van ‘Planetary Health’ nodigen we je uit om mee te denken over een toekomst waarin de aarde en al haar inwoners floreren. Tot 2 september kun je jezelf laten meevoeren door heerlijke live muziek. Genieten van een picknick tussen het groen en avontuurlijke kinderroutes ontdekken. Deze zomer staat in het teken van herconnectie met de natuur. Laat je zintuigen dansen op het ritme van de Zoomeravonden en voel de levendigheid van alles om je heen.

De 20ste editie van de ARTIS-Zoomeravonden in volle gang

Planetary Health belevingswandeling

elke dag t/m 2 september, verspreid door ARTIS-Park
Ga op een sensationele reis door ARTIS-Park waarbij tien bijzondere punten je zintuigen wakker schudden en je dichter bij de natuur brengen. Laat je verrassen door de diverse klanken van het park, leer meer over het belang van micro-organismen, proef de verse oogst uit de eetbare tuin en leg een belofte af aan onze planeet in het ARTIS-Planetarium.

Doeners & doorbrekers: Aniek Moonen

Zaterdag 12 augustus, 17.00 uur, Muziekveld
Elke zaterdag tijdens de Zoomeravonden brengen we je in contact met visionaire denkers: individuen vol passie en pragmatische oplossingen voor een bloeiende aarde. Aniek Moonen, voormalig voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging, is een fervent voorstander van het ‘zevende-generatie-denken’. Stel jezelf de vraag: “Hoe beïnvloedt de keuze die ik vandaag maak de zevende generatie in de toekomst?”

Ruimteschip Aarde

Elke zaterdag tussen 16.00 en 21.00 elk uur in het ARTIS-Planetarium
In de onmetelijkheid van het universum kent slechts één planeet zekerheid van leven – de onze. Duik in de betoverende liveshow ‘Aardse Verkenningen’ in het ARTIS-Planetarium en voel de kwetsbaarheid van onze thuiswereld. Terwijl je daar bent, doe een plechtige belofte aan de aarde, want aan boord van dit ‘schip’ zijn we allemaal bemanningsleden, geen passagiers.

Samenkomsten uit het ARTIS-Groote Museum 

Elke zaterdag t/m 2 september om 18.00 uur voor het Apenhuis
Verrijk jezelf met de Samenkomsten gehost door het Groote Museum. In gezelschap van museumexperts, overpeins vragen zoals: ‘Wat zullen mijn achterachterkleinkinderen eten?’ en ‘Worden we overspoeld door onze bezittingen?’. Laat je meeslepen door boeiende verhalen en verkrijg inzicht in het stimuleren van positieve transformaties.

Rondleiding duurzaamheid en avondrondleiding

Zaterdagen t/m 2 september
17.00 uur (duurzaamheid) en 20.00 uur (avondrondleiding) start bij de Apenrots

Dit seizoen biedt ARTIS op elke Zoomeravond niet één maar twee fascinerende rondleidingen. Overdag neemt een deskundige gids je mee op een reis waarbij je ervaart hoe alles in het ARTIS-Park verbonden is en duik je in de laatste stappen richting een groenere, klimaatvriendelijke ARTIS. Terwijl de avondschemer invalt, nodigen we je uit voor een unieke rondleiding. Verdwaal in de magie van het park bij schemerlicht en ontdek de geheimzinnige avondgewoontes van zowel de dieren als de planten.

Muziek & Gesprek op 19 augustus

Laat je leiden door de ritmes van Cavalo Nero en stem af op het boeiende gesprek tussen insectendeskundige Aglaia Bouma en VN-vertegenwoordigers voor Voedsel & Biodiversiteit, Ida Simonsen en Wouter Ubbink. Ze duiken in de intrigerende wereld van insecten en de essentiële rol die ze spelen in het behouden van onze biodiversiteit.

Harmonie & Inzicht op 26 augustus

Beleef de melodieuze tonen van Jack Jarryd en zijn band, en luister aandachtig naar Eva Rovers die deelt wat een gezonde planeet van ons verwacht in onze rol als betrokken burgers.

Poppenkast

Elke zaterdag t/m 26 augustus om 17.30 in de Hollandse tuin
Sinds het einde van de 19e eeuw betoveren Jan Klaassen en Katrijn hun publiek in de karakteristieke poppenkast op de Dam te Amsterdam. Speciaal voor de Zoomeravonden hebben ze hun plekje verplaatst naar het hart van ARTIS. Hier brengen ze een humoristisch verhaal tot leven, waarin allerlei dieren de hoofdrol spelen. Zowel jong als oud worden meegesleept in hun avonturen.

Kinderyoga

Elke zaterdag t/m 12 augustus om 16.30 in de Hollandse tuin
Strek je uit tot je even hoog bent als een giraffe, beweeg in het trage tempo van een luiaard en haal diep adem met de kracht van een leeuw die brult. Laat je in deze yogasessie meevoeren door de wonderen van de natuur, van fascinerende dieren tot de magie van de planeet zelf. Doe je met ons mee?

Eten & drinken en picknick-tas

Elke zaterdag t/m 2 september, bestel online.
Gedurende de ARTIS-Zoomeravonden kun je genieten van smakelijke zomerse lekkernijen. Elke zaterdag bieden we een uitgebreide keuze aan: denk aan pizza’s belegd met verse kruiden uit onze eigen tuin, ambachtelijke pokébowls, en vegetarische gyros. Kies voor een rijkelijk gevulde snacktas of proef een knapperige portie friet bij ’t Frietkot. Door het hele park vind je kraampjes waar je ijs, koele dranken en speciale brouwsels kunt krijgen. Een leuk weetje: sinds 2021 is al het voedsel in ARTIS volledig vegetarisch!

Extra info

Zomer 2023: Samson & Marie’s spectaculaire shows in Plopsaland De Panne

Bronvermelding

© Foto: ARTIS Samuel van Leeuwen

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *