Contact houden met je vakantieliefde

Wie kent het niet? Die ene persoon die je ontmoet op een zonnig strand, tijdens een hike in de bergen of misschien wel aan de bar van een exotisch resort. Je ogen ontmoeten elkaar, het klikt, en voor je het weet ben je betoverd door de magie van een vakantieliefde. Maar hoe houd je contact als de vakantie voorbij is? En wil je dat wel, want volgens een onderzoek (uitgevoerd door Dating.com) stoppen maar liefst 87% van de vakantieromances zodra de vakantie voorbij is.

Contact houden met je vakantieliefde

Social Media is je nieuwe beste vriend

Dankzij de wonderen van de moderne technologie is het makkelijker dan ooit om in contact te blijven met mensen, ongeacht waar ze zich op deze grote blauwe planeet bevinden. Facebook, Instagram, Snapchat – ze zijn allemaal geweldige tools om je vakantieliefde up-to-date te houden over je leven, en vice versa.

Zorg ervoor dat je het juiste account volgt en reageer op berichten. Een like hier, een reactie daar, en voilà, je bent weer even op hun radar. Maar pas op! Word niet die stalker die elk detail van hun leven op de voet volgt. Je wilt charmant zijn, niet griezelig.

Virtuele Date Nights

Wie zegt dat een date alleen face-to-face kan? Dankzij apps als Skype en Zoom kun je een virtuele date night hebben met je vakantieliefde, ongeacht de afstand. Bereid je favoriete maaltijd, trek je mooiste outfit aan, steek wat kaarsen aan en zet je laptop aan. Het is net een echte date, maar dan zonder het kiezen van de perfecte locatie.

En als je echt de zomerse vibe wilt vasthouden, waarom dan niet een virtuele stranddate? Zet een zomerse achtergrond, mix een cocktail en voila, je bent weer terug op het strand waar het allemaal begon!

Blijf eerlijk

Het is belangrijk om eerlijk te zijn over je gevoelens en verwachtingen. Als je serieus bent over het onderhouden van je vakantieliefde, laat het dan weten. En als je alleen op zoek bent naar wat licht, zomers plezier, dan is dat ook prima. Zolang je maar eerlijk en open bent, kan je vakantieliefde zich aanpassen aan de situatie. Niemand houdt van onaangename verrassingen, tenzij het een onverwachte reis naar een tropisch eiland is. Dan mag je ons altijd verrassen!

Plan een nieuwe ontmoeting

Niets houdt de vlam van een vakantieliefde beter brandend dan het vooruitzicht van een nieuwe ontmoeting. Het hoeft niet iets groots te zijn, zoals een reis naar Bali of een cruise in de Middellandse Zee (hoewel we dat niet zouden afkeuren). Het kan net zo simpel zijn als een weekendje weg in een leuke stad.

Het plannen van een nieuwe ontmoeting geeft je iets om naar uit te kijken en kan helpen de magie van de vakantieliefde levend te houden.

Stuur een ouderwetse brief

In het digitale tijdperk van vandaag kan het ontvangen van een handgeschreven brief voelen als het vinden van een verborgen schat. Het is persoonlijk, romantisch, en laat zien dat je de tijd en moeite hebt genomen om iets speciaals voor je vakantieliefde te doen.

Dus, pak een pen, wat mooi papier en deel je gevoel. Schrijf over je herinneringen aan de zomer, de momenten die je samen hebt gedeeld, of misschien wel over die grappige kokosnoot incident (je weet wel, die ene keer). En vergeet niet om een vleugje parfum (kokos!) en een beetje zand of een gedroogde bloem in de envelop te doen voor dat extra zomerse gevoel!

De zomer hoeft niet te eindigen

Of je nu samen bent of mijlenver van elkaar verwijderd, de zomer is een toestand van onze gedachten. Dus trek die flip-flops aan, zet wat zomerse muziek op, en dans alsof het altijd zomer is!

Dus, heb jij wel eens een vakantieliefde gehad? Hoe heb jij het contact onderhouden? Deel je ervaringen en tips in de reacties hieronder.

En als je nog steeds twijfelt over hoe je contact kunt houden met je vakantieliefde, onthoud dan: de zon gaat nooit onder op een prachtige zomerromance.

Extra info

Welke gevaren liggen op de loer op een zonnige stranddag?
Zomervakantie in Venetië: Een magische ervaring
Dit zijn de leukste stranden van Nederland

Bronvermelding

© Foto: 123rf.com

lijn zomerperiode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *