Drie tips om zorgeloos aan jouw vakantie te beginnen

vliegreis

Een vakantie is voor veel mensen iets om enorm aan naar uit te kijken. Heerlijk genieten van een paar dagen helemaal niks moeten, en alle dingen doen die je leuk vindt. De voorbereiding op je vakantie kan echter vrij hectisch zijn. Er zijn allerlei zaken die je voor jezelf, en misschien wel voor je kinderen, moet regelen om op vakantie te kunnen gaan. Het is aan te raden om dit niet allemaal op het laatste moment te doen, maar voorafgaand aan de reis de tijd te nemen om een aantal zaken goed te regelen. Wij hebben drie handige tips voor je om de voorbereiding op je vakantie soepel te laten verlopen en daardoor zorgeloos op vakantie te gaan.

Vliegen? Wat mag mee in de handbagage?

Geen gedoe op het vliegveld

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, zijn er op het vliegveld vaak nog veel dingen die je moet doen. Toch zijn er een aantal van die zaken die je gemakkelijk thuis al kan regelen. Denk bijvoorbeeld aan het inchecken. In plaats van een half uur in de rij te staan voor de balie van de luchtvaartmaatschappij om in te checken, doe je dat gemakkelijk online. De boardingpass die hierbij hoort kun je dan zelf uitprinten en meenemen naar de gate. Geen lange wachtrij meer dus bij het inchecken. Check ook thuis alvast hoe zwaar je koffer is, en of dit niet zwaarder is dan is toegestaan. Dit voorkomt stress op de luchthaven.

Vlucht vertraagd? Met deze spelletjes blijven de kids wel zoet!

vliegreis

Regel vooraf een parkeerplaats op het vliegveld

Als je met het vliegtuig op reis gaat, is de kans groot dat je ook met de auto naar het vliegveld gaat. Op het vliegveld is voldoende parkeerruimte, maar door deze ruime keuze aan parkeerplaatsen is het verstandig om dit thuis al te reserveren. Zo kijk je online naar welke parkeerplaatsen beschikbaar zijn en welke kosten hieraan verbonden zijn, en reserveer je makkelijk een plekje op één van deze plekken. Zo is het parkeerbedrijf op de hoogte van je komst, en hoef je dat ter plekke niet meer te regelen. Een parkeerplaats bij een luchthaven regel je gemakkelijk bij Parkplaats.nl.

Ontdek je bestemming online

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming wil je het liefste optimaal gaan genieten van je vakantie. Wellicht zijn er in de buurt van jouw hotel of camping leuke bezienswaardigheden in de buurt om te ontdekken. Om geen kostbare tijd te verspillen is het aan te raden om vooraf al te gaan zoeken naar leuke plekken in de buurt van jouw bestemming. Op internet is vaak veel te vinden over de regio waar je heen gaat, wat leuke bezienswaardigheden zijn en welke plekken je echt niet mag missen in de buurt van jouw bestemming. Zo kan het zijn dat je voor een aantal dingen vooraf kaartjes moet kopen. Als je dit vooraf al uitzoekt, kom je op je vakantie niet voor onaangename verrassingen te staan.

Liefs Marion

Meer informatie

Dataroaming in het buitenland, waar moet je op letten?
Vliegen? Wat mag mee in de handbagage?
Leuke vakantieuitjes in Nederland
Lees meer leuk zomernieuws!
Hoe overleef je een vliegreis met kleine kinderen?
De leukste zomertrends
Vlucht vertraagd? Met deze spelletjes blijven de kids wel zoet!

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

#ad – Deze blog betreft een samenwerking

lijn met bloem