Zonnepop van Nivea

Zonnepop van NiveauHet is alweer een paar dagen mooi weer! Hebben jullie hier ook al van genoten? De zon staat stralend aan de hemel, we leven weer veel meer buiten. Spelen buiten, eten buiten, genieten buiten. Heerlijk toch? Even vitamine D opsnuiven, na die grauwe wintertijd. Zalig! Maar al die zonneschijn heeft ook een keerzijde. De zon heeft absoluut een aantal goede eigenschappen, maar we moeten natuurlijk niet verbranden! Een goede bescherming, zeker zolang we nog zo winterwit zijn, is absoluut noodzakelijk. Vooral de tere kinderhuidjes moeten goed worden verzorgd.

Kinderen vinden dit insmeren misschien niet altijd even prettig of hebben het geduld hier helemaal niet voor, want eenmaal op het strand of zwembad, willen ze natuurlijk het liefste gelijk spelen of het water in duiken. Tijd voor insmeren, is er niet. Maar ja… het is absoluut van groot belang, probeer ze dat maar eens uit te leggen.

Kind in de zon, maar hoe bescherm je hem?

Zonnepop

Nivea bedacht iets om het insmeren voor kinderen een beetje leuker te maken: De zonnepop! Een speelse manier om kinderen het belang van goede zonbescherming te leren. De Niveau zonnepoppen zijn er in twee soorten: Lotte en Max. Het zijn echter geen gewone poppen, want wanneer je deze poppen onbeschermd in de zon legt, kleuren ze direct rood op. Wanneer je de poppen echter insmeert met een goede bescherming, dan kunnen de poppen gewoon in de zon en behouden ze hun eigen kleur. De poppen kunnen zo’n 100 keer ingesmeerd worden, maar moeten wel na elke insmeerbeurt goed worden afgespoeld.

Wat vinden wij hiervan?

De poppen zijn absoluut leuk en ik vond het grappig te zien, hoe snel de pop in het zonlicht verkleurde naar een rood verbrande huid. De pop maakt het voor kinderen heel inzichtelijk wat de risico’s zijn van een onbeschermde zon. Je kunt ze het wel vertellen, maar met deze pop geef je ook nog eens beeld bij je woorden. Dat maakt het voor kinderen natuurlijk net even leuker en interessanter. Ze zullen ook eerder openstaan om zich te laten insmeren, als zij tegelijk de pop mogen insmeren. Die moet immers ook beschermd worden.

lijn lichtgroen

Zonnepop van Niveau

lijn lichtgroen

Verantwoording

Natuurlijk ligt de verantwoording van een goede bescherming tegen de zon, niet bij kinderen, maar dat neemt niet weg dat de handelingen die gedaan moeten worden, net een beetje leuker gemaakt kunnen worden. En daar heeft Nivea goed op ingespeeld.
Ik vind het alleen jammer dat het een aparte pop is. Waarom verkopen ze niet de zonnebrandproducten voor kinderen, in een dergelijke flacon? Maak van de poppen gewoon ‘flessen’, waarbij je bijvoorbeeld de kop eraf moet draaien en in het lichaam de crème zit. Dan heb je twee in één… Of klinkt ‘kop eraf draaien’ heel luguber?

Verkrijgbaar

De zonnepoppen van Nivea Sun zijn exclusief te winnen bij Kruidvat (week 20-21) en Etos (week 23-24).

Liefs Marion

Meer informatie

Kind in de zon, maar hoe bescherm je hem?
Meer leuke tips en ideeën vind je in ons Zomerblog
Kinderliedjes over de zomer
Kinderliedjes over de vakantie
Verkoelende sjaal die beschermt tegen de zon

Bronvermelding

Tekst en beeld: Marion Middendorp

lijn met bloem

2 reacties

Geef een reactie