Zomerboeken – Wat gaat er mee in de koffer?

Zomerboeken – Wat gaat er mee in de koffer?De zomervakantie staat weer voor de deur. We gaan er weer op uit, naar het buitenland of in ons eigen landje, het maakt niet uit. Het is hoe dan ook tijd voor ontspanning, tijd voor jezelf, tijd voor elkaar en vooral tijd om goed uit te rusten. En voor heel veel mensen is vakantie hét moment om weer eens tijd te maken voor een goed boek.

Maar welke boeken stoppen we nou in die koffer? Het aanbod is enorm, om een beetje orde in de chaos te scheppen, hebben wij er een paar (vier) boeken voor je uitgevist. En wie weet, gaat een van deze boeken wel met jou mee op vakantie! Of naar het strand. Of gewoon op je nachtkastje.

Wat neem jij mee?

Wij bespreken hier enkele boeken maar wij zijn heel erg benieuwd welke boeken bij jou in de koffer gaan! Of misschien heb je wel een goede tip van een boek dat je op een eerdere vakantie hebt gelezen? Als je dat wilt delen met onze andere bezoekers, laat dan hieronder even een reactie achter.

Wij wensen iedereen in ieder geval een heel fijn, ontspannende vakantie!

Zomerboeken – Wat gaat er mee in de koffer?

Zomerboeken - De schreeuw van de strijder

De schreeuw van de strijder

Echt ontspannen ga je waarschijnlijk niet met dit boek, want het verhaal houdt je op het puntje van je strandstoel. Een spannende thriller, ontneemt je ook behoorlijk wat gewicht n je koffer, maar dan heb je wel wat! De schreeuw van de strijder, is een moeilijke weglegger, dus perfect geschikt voor de vakantieperiode. Het boek ontvoert je naar Afrika, na de tijd voor de Tweede Wereldoorlog. Waar gevochten moet worden voor het leven zelf.
Wilbur Smith weet zijn lezers te boeien en hij laat je opgaan in de spanning van het verhaal. Niet voor niks zijn er al meer dan 120 miljoen boeken van hem verkocht. Zijn fantasie is prachtig en zijn woorden zijn zo krachtig dat je alles beeldend voor je ziet gebeuren.

Het boek is nog maar net verschenen, 23 juni om precies te zijn. Absoluut een aanrader om mee te nemen op je vakantietrip!

Specificaties De schreeuw van de strijder

Titel De schreeuw van de strijder
Uitgeverij Xander
Auteur Wilbur Smith
Illustrator
Aantal pagina’s 495
Prijs 19,99 euro
ISBN 9789401607001
Bestel direct Bol.com

Zomerboeken - Jules unlimited - Het boek

Jules unlimited – Het boek

Geniet jij ook zo van de afleveringen van Jules unlimited? Dan kan je in je vakantie nog even verder genieten, want dit boek gaat door waar het programma ophoudt. In dit boek vind je informatie die verder gaat dan op TV te zien was, over de onderwerpen uit het afgelopen nieuwe seizoen. Naast diepere informatie lees je ook backstageverhalen en worden de experimenten nog eens extra in beeld gebracht.

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen: Jetpack skaten, koraalonderzoek, racen in een powerboat, Marswagen, Bergredding en Freya de zeerobot. Dit is slechts een kleine greep want er staan er nog veel en veel meer in! Interessante weetjes, info, achtergrondinformatie, alles wat een boek interessant kan maken, zit erin. Gewoon slimme weetjes en vernuft wat leuk is te weten. Dit boek gaat je absoluut op je vakantieadres boeien!

Specificaties Jules unlimited – Het boek

Titel Jules unlimited – Het boek
Uitgeverij Karakter
Auteur BNNVARA
Illustrator
Aantal pagina’s 152
Prijs 19,99 euro
ISBN 9789045212449
Bestel direct Bol.com

Zomerboeken - Dit moment, deze vrijheid

Dit moment, deze vrijheid

Na het spanning en sensatie van de vorige twee boeken, is er nu een moment van rust met de prachtige roman ‘Dit moment, deze vrijheid’. In dit boek volg je drie vrouwen waarbij de levens voor een korte tijd verbonden zijn met elkaar.

Lauret Van Daelen heeft tot aan de dag van vandaag haar vrijheid om als lesbienne te leven niet durven bevechten en daarvoor een hoge prijs betaald.
Marthe Hal, een succesvol dierfysiotherapeute met een goedlopende praktijk, heeft al vroeg geleerd op haar eigen kracht te vertrouwen. Alleen klinkt onder deze laag van zelf bevochten onafhankelijkheid een andere stem steeds luider door.
Greet Rechter heeft zich ooit als kind een toekomst als danseres gedroomd. Wanneer zij als bejaardenverzorgster gedwongen wordt haar ontslag te nemen, komen verborgen verlangens weer boven drijven.

Verbindend en confronterend element dat als een rode draad door het verhaal loopt, is het paard van Marthe. In zijn zinnelijkheid, angst, verzet, overgave en drang naar autonomie houdt Equus de vrouwen een spiegel voor.
Een verrassende roman over vrijheid, verlangen en liefde.

Deze verrassende roman is prachtig geschreven en neemt je mee in een wereld van vrijheid, verlangen en liefde.

Specificaties Dit moment, deze vrijheid

Titel Dit moment, deze vrijheid
Uitgeverij Elikser
Auteur Erna Schröder
Illustrator
Aantal pagina’s 237
Prijs 17,50 euro
ISBN 9789089549495
Bestel direct Bol.com

Zomerboeken - Het enige boek in je koffer

Het enige boek in je koffer

Natuurlijk vergeten we de kinderen niet! Want voorlezen voor het slapengaan, gaat in de vakantie gewoon door! Met dit boek hoef je niet tien verschillende boekjes mee te namen, maar in dit boek vind je zo’n beetje alles wat je nodig hebt voor een boeiende voorleesvakantie. Dat wil zeggen dat er voor iedere dag een voorleesverhaaltje in dit boek staat! Maar liefst 28 versjes en grappige verhaaltjes zijn in dit boek verzameld.

Denk bijvoorbeeld aan titels als: Mannetje Maan bakt bananen brood, De Papasaurus, Pechvogels, Mammoet moet een trui, Draakje Petit en nog veel en veel meer!
Leuk, vlotte verhalen. Niet te kort maar ook weer niet te lang, en alle verhaaltjes zijn voorzien van grappige, snoezige of lieve illustraties.

Nog niet eerder gehoord van Pip & Maki? Klopt! Wij ook niet. Maar dat is ook heel logisch want dit is hun eerste boek! Wij vinden het in ieder geval een goede binnenkomer!

Absoluut een vakantietoppertip!

Specificaties Het enige boek in je koffer

Titel Het enige boek in je koffer
Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren
Auteur Pip & Maki
Illustrator Pip & Maki
Aantal pagina’s 96
Prijs 17,50 euro
ISBN 9789089672391
Bestel direct Bol.com

Meer informatie

Bekijk ook onze andere reviews

Bronvermelding

Tekst en foto’s: Marion Middendorp

Geef een reactie