Zo maak je fietsen nog leuker voor kinderen!

fietsen met het hele gezinFietsen is heerlijk! Het houdt je gezond, je ziet wat van je omgeving op een sportieve manier, en boven alles: het is een fantastische activiteit om samen met je kinderen te ondernemen. Misschien heb je wel eens fietstochten gemaakt met je kroost, maar twijfel je nog of ze hier wel zo veel van genoten als jij zelf zou willen. Dan hebben wij goed nieuws: met wat kleine tips en trucs kun je het samen op de pedalen staan een stuk aangenamer maken. In dit artikel verklappen we hoe!

Goede fiets, leuke bestemming

Nadat je in de fietszaak sterke, goedkope fietsen hebt bekeken, om met die ene, geweldige fiets voor jouw kind thuis te komen, begint het avontuur pas echt. Een goede fiets die lekker rijdt is de basis voor onbelemmerd fietsplezier. Daarnaast is het essentieel dat je een bestemming uitzoekt waar je kinderen dolgraag naar toe willen rijden. Denk aan een leuke speeltuin in de bossen, of een mooi terras waar ze een drankje naar eigen keuze als beloning mogen bestellen. Ben je op zoek naar een leuke kinderfiets? Kijk eens bij de goedkope fietsen van Fietsenopfietsen.nl. Hier vind je voor ieder type fiets (kinderfiets/omafiets/etc.) een geschikte fiets.

lijn donker Zomerperiode

fietsen met het hele gezin

lijn donker Zomerperiode

Pauzes en het wedstrijdelement

Als je met je kinderen op de fiets stapt, is het erg belangrijk dat je genoeg pauzeert. Koppel bijvoorbeeld een zonnige picknick aan je fietstocht, waarbij de kinderen kunnen genieten van allerlei heerlijke versnaperingen in de natuur. Op deze manier breek je de dag, en zullen ze genoeg kracht hebben om de rest van de tocht te volbrengen. Maar onderschat ook niet de aantrekking van het wedstrijdelement. Spreek bijvoorbeeld met je kinderen af dat degene die het eerst op de eindbestemming aankomt de volgende fietstocht uit mag zoeken. Geef het kind daarnaast een leuke titel, zoals ‘fietstochtmanager’. Voor de wat oudere kinderen kun je ook een kleine speurtocht aan de route koppelen. Dit zal hun fantasie prikkelen, en de motivatie de hele tocht uit te fietsen tot grote hoogtes doen stijgen!

Wist je dat de fietsmaat voor kinderen inchmaten worden genoemd en voor volwassenen framematen? De inchmaten zijn afhankelijk van de lichaamslengte en de leeftijd van een kind. Zo is de jongensfiets 24 inch van Fietsen op Fietsen geschikt voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar en een lichaamslengte van 130 cm. Een 26 inch fiets is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar met een lichaamslengte van 145 cm. De volledige matentabel ziet er als volgt uit:

Inches Lichaamslengte Leeftijd Kledingmaat
>> 12 inch 95 cm 2-4 jaar 92-98
>> 14 inch 100 cm 3-5 jaar 98-104
>> 16 inch 105 cm 4-6 jaar 104-110
>> 18 inch 110 cm 5-7 jaar 110-116
>> 20 inch 115 cm 6-8 jaar 116-122
>> 22 inch 122 cm 7-9 jaar 122-128
>> 24 inch 130 cm 8-12 jaar 128-140
>> 26 inch 145 cm 10-14 jaar 140-152
>> 28 inch 145+ cm Boven de 12 jaar Volwassen

Let op: dit zijn richtlijnen. Met het oog op de veiligheid is het belangrijk dat een kind zich vertrouwd voelt op een fiets en tevens met de voeten de grond kan raken.

Als je kortom zorgt voor een goede fiets, lekker eten, een doel om naar te streven en de spanning van het wedstrijdelement, kan die fietstocht of zelfs een fietsvakantie door Nederland samen met je kinderen niet meer kapot. Wij wensen jullie alvast heel erg veel fietsplezier!

Liefs Marion

Meer informatie

Meer leuke tips en ideeën vind je in ons Zomerblog
Meer leuke vakantietips
Meer blogs over fietsen
5 redenen voor een mountainbike vakantie in Paznaun

lijn met bloemBabyBaby

Geef een reactie