Waterspelletjes voor buiten

buitenspelen - waterspelletjes

Waterbom doorgeven

Neem een splash-ball en doe er een klein waterballonnetje in. Windt dan het uurwerkje op en geef de splashbal door – niet gooien! Het ding knalt na een minuut of zo uit elkaar! Je wordt dus nat…

Sop de tuin

Peuters willen altijd graag helpen. Ze zien jou regelmatig schoonmaken, dus dat willen ze ook wel eens proberen! Geef ze een spons, emmer water en een borstel en laat ze eens de tuin schoon maken! Ze kunnen de tuin aanvegen, de straat poetsen, hun speelgoed afwassen, de schutting afvegen. Kortom uren speelplezier!

Schilder de schutting

Een mooie, lange schutting? Die kan best een frisse opknapbeurt gebruiken! Geef je peuter een borstel en een emmer water. Hij mag de schutting ‘verven’. Het karwei zal echter nooit klaar komen… het eerste stuk is al weer opgedroogd voordat hij klaar zal zijn.

Rembrand

Maak een mooie tekening op de straat. Laat je kindje (of kinderen) zich lekker uitleven. De regen spoelt uiteindelijk de tekening vanzelf weer weg. Alternatief voor de zomer: laat je kindje een tekening maken met water. Geef hem een (oude) behangkwast of borstel van een stoffer en blik en een emmer water. Hij kan hier prachtig de straat mee ‘verven’. Het grappige is dat de tekening nooit klaar komt, want het droogt steeds weer op.

Planten sproeien

In de zomer moet de tuin toch regelmatig worden gesproeid, waarom niet eens door je peuter? Geef je peuter de waterslang en laat hem de planten water geven. En als hij ‘per ongeluk’ eens op jou spuit, is dat toch alleen maar dolle pret?

Kletsnat

Voor dit spel moet het lekker warm weer zijn. Verdeel de kinderen in twee teams. Beide teams krijgen een grote emmer met water, deze wordt aan de startlijn geplaatst. Aan de overkant wordt een kleine, lege emmer geplaatst. Bedoeling is dat deze kleine emmer gevuld gaat worden met water, maar dit water mag alleen worden vervoerd met een handdoek. Doop de handdoek in de grote emmer met water, sla de natte handdoek om je nek, ren naar de overkant en wring de handdoek uit in de kleine emmer. Ren snel weer terug want dan is het volgende kind uit het team aan de beurt. Het team die het eerste de kleine emmer vol heeft, is de winnaar. Wanneer je dit spel met oudere kinderen speelt, kun je in plaats van kleine emmers ook grote emmers nemen. Bij peuters duurt het vullen van een grote emmer wellicht te lang.

Hollandse Zeeleeuwen

Een spel voor de warme dagen. Er wordt een tikker aangewezen. De tikker gaat in het midden van het veld staan. De andere kinderen moeten van de ene naar de andere kant rennen als de tikker “Hollandse Zeeleeuwen” roept. Als de tikker iets anders roept, dan moeten de kinderen blijven staan. Wanneer de groept rent, moet de tikker een kind tikken door een beker water in het gezicht te gooien. Kinderen die getikt zijn, pakken zelf ook een plastic bekertje met water en gaan helpen om de rest te “tikken”.

Auto wassen

Je peuter is zeer hulpvaardig en hij wil je heel graag overal bij helpen. Laat hem eens, op een warme zomerdag, helpen bij het afspoelen van de auto met een waterslag. Natuurlijk wordt het een waterballet en zal hij kleddernat worden, maar hij zal er gegarandeerd plezier in hebben. En jij ook! Houd je videocamera bij de hand.

Bekijk alle buitenspelletjes

 Buitenspelen - ballonspelletjes
Ballonspelletjes
 Buitenspelen - Balspelletjes
Balspelletjes
Buitenspelen - Zingen en bewegen
Zing en beweeg
Buitenspelen - Estafettespelletjes
Estafette
Buitenspelen - Gooispelletjes
Gooispelletjes
buitenspelen - speurtocht
Speurspelletjes
buitenspelen - tikkertje
Tikkertje
buitenspelen - vermaak
Vermaakspelletjes
buitenspelen - waterspelletjes
Waterspelletjes

Meer informatie

Buitenspelen is gezond
Ballonspelletjes voor buiten
Balspelletjes voor buiten
Zing- en bewegingsspelletjes voor buiten
Estafette spelletjes voor buiten
Gooispelletjes voor buiten
Speurspelletjes voor buiten
Tikspelletjes voor buiten
Vermaakspelletjes voor buiten
Waterspelletjes voor buiten

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
www.spelenboek.nl
Leuke spelletjes voor peuters en kleuters – ISBN 9789043800761
Originele Spelletjes en ideeeën voor geslaagde kinderfeestjes – ISBN 9789024383948
200 Spelletjes voor binnen & buiten – ISBN 9789043802475
Foto: 123rf.comBabyBaby

Geef een reactie