Vakantieverslag La Vallee Houlgate, Frankrijk

Vakantieverslag La Vallee Houlgate, FrankrijkVoor de tweede keer werden we door Eurocamp uitgenodigd één van hun campings te bezoeken. Dit keer reisden we af naar camping La Vallee in Houlgate, Frankrijk. Houlgate ligt in de prachtige streek Normandië, ongeveer 550 km van ons adres in Nederland. De reis verliep voorspoedig, zonder veel oponthoud. We waren om 6.30 uur vertrokken en om 14.00 uur reden we het terrein van de camping op. Eigenlijk een uur te vroeg om onze accommodatie te kunnen betrekken maar na één telefoontje naar Eurocamp, kwam er direct iemand naar ons toe om ons naar onze luxe caravan te begeleiden. Bij het inchecken ontvingen we alle drie een rubberen polsband (borg: 40 euro). Met deze polsbandjes is het mogelijk het terrein met de auto te betreden en verlaten, maar de polsbandjes geven bijvoorbeeld ook toegang tot de zwembaden.

Het landschap is wat heuvelachtig in deze streek en ook het campingterrein is daardoor niet vlak, waardoor onze caravan zich op een lichte helling bevindt. Het voordeel hier van is, dat je net nog wat meer privacy hebt en ook wat meer uitzicht. De caravan doet schoon aan en binnen wacht ons een welkomspakket. Dit is niet standaard maar kun je wel vooraf aanvragen. Het bevat de eerste kleine boodschappen, zoals koffie, thee, fris en meer van dat soort welkome verwennerijen, waar je na een lange reis behoorlijk trek in kunt hebben. De caravan beschikt over drie slaapkamers, een woongedeelte, een keuken en een wc/badkamer. In één slaapkamer staat een stapelbed (waarvan mijn zoon gelijk het bovenste bed in beslag nam), de tweede slaapkamer heeft twee losse bedden en in de derde slaapkamer staat een tweepersoonsbed. De bedden liggen verrassend comfortabel en ook het donzige dekbed doet weldadig aan.

Vakantieverslag La Vallee Houlgate, Frankrijk

De keuken is voorzien van een luxe vaatwasser, een koelkast, een (gas)kookplaat en een oven. Van alle gemakken voorzien dus. Het aller prettigste vind ik echter het ruime, half overdekte, houten terras aan de voorzijde van de caravan. Ondanks de heftige regenbuien die we soms kregen, bleef het buiten eten een goede optie. Ook kun je buiten genieten van een (gas) bbq.

Het terrein kent een kleine campingwinkel waar je de hoogstnoodzakelijke boodschappen kunt verkrijgen. De prijzen zijn er redelijk maar erg uitgebreid is het assortiment niet. Dat is overigens geen probleem want in de nabije omgeving vind je enorm uitgebreide supermarkten (Super U) waar je echt alles kunt vinden. Zo’n ruime sortering was ik in Nederland nog niet tegen gekomen. Geen zin om zelf te koken? Dan zijn er diverse snacks (pizza, patat, gegrilde kip, cheeseburger, et cetera) op het terrein te verkrijgen maar nog leuker zijn natuurlijk de kleine restaurantjes in de omgeving te verkennen.

Vakantieverslag La Vallee Houlgate, Frankrijk

De camping kent een actief animatieprogramma voor alle leeftijden. Iedere dag is er volop vertier waar je wel of geen gebruik van kan maken. In de avond is er vermaak in de vorm van Karaoke, live muziek, een tovershow of thema feesten. Of je hier naar toe gaat, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Je kunt ook van de rust en stilte rondom je caravan genieten, want ondanks de grote hoeveelheid vakantiegangers, is het op het terrein heerlijk rustig. Behalve misschien overdag in één van de drie zwembaden; deze worden druk bezocht. Het terrein kent een buitenbad, een buitenbad met glijbanen en een overdekt bad. Ze liggen bij elkaar, wat het lekker overzichtelijk maakt. Rondom het buitenbad zijn gratis ligstoelen om heerlijk van de zon te genieten. Het is verboden met schoeisel de baden te betreden, waardoor je bij het toegangshek je schoenen moet uittrekken. De baden en het terrein er om heen doen schoon aan.

Vakantieverslag La Vallee Houlgate, Frankrijk

Het terrein heeft ook een speelhal met wat (betaalde) game mogelijkheden en tafeltennistafels. Ook worden er gedurende de dag diverse sportieve activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld Aqua-tonic, Zumba, Aqua-gym, ping pong battles of beach volleybal. Is dat allemaal te zoetsappig? Voor de echte avonturiers is er ook een survivaltocht door de bomen, die verbonden is met touwen en touwladders, of wat dacht je van een klimmuur?! Kortom, vervelen is op deze camping een keuze maar absoluut onnodig.

Normandië

Normandië is al jaren één van de meest populaire bestemmingen in Frankrijk. Jaarlijks trekken tienduizenden Nederlanders naar deze regio om te kamperen, fietsen, wandelen en natuurlijk te genieten van de schoonheid van deze regio. De regio Normandië in Noordwest-Frankrijk is kwa grootte te vergelijken met België en heeft de vorm van en schiereiland. Langs de 650km lange kustlijn rijzen op verschillende plaatsen gigantische krijtrotsen uit zee op.
Aan de kust zijn prachtige bezienswaardigheden zoals de krijtrotsen maar er zijn ook talrijke historische plekken en prachtige brede stranden. Meer landinwaarts is het eveneens prachtig. Typische producten voor Normandië zijn de calvados, oesters, cider en camembert. Natuurlijk even proeven en genieten van deze specifieke smaken.

Meer informatie

Meer leuke tips en ideeën vind je in ons Zomerblog
Lees onze andere ervaringsverslagen
Meer blogs over Eurocamp
Meer blogs over kamperen

Bronvermelding

Tekst en foto’s: Marion Middendorp

Geef een reactie