Vakantie vieren als een miljonair: zó doe je dat!

Vakantie vieren als een miljonair: zó doe je dat!

Nu de winter bijna haar intrede doet dromen we steeds vaker weg bij het idee van een luxueuze zonvakantie. Nippend aan een cocktail liggen we op een parelwit zandstrand met uitzicht over een azuurblauwe zee. ’s Avonds drinken we de allerbeste wijnen en genieten we van de uitbundige Franse cuisine. Eerlijk is eerlijk: we fantaseren allemaal wel eens wat we zouden doen als we die loterij zouden winnen. Of een royaal bedrag zouden erven na het overlijden van een oudtante waarvan we het bestaan niet eens wisten. Gelukkig zijn er ook met minder geld genoeg manieren om vakantie te vieren als een miljonair. Wij vertellen je graag hoe!

Fake it ‘till you make it!

Zolang we aan elk einde van ons geld nog een stukje maand overhouden en ons creditcardlimiet tot aan het plafond is opgehoogd, zit er maar één ding op: fake it ‘till you make it! Gelukkig zijn er verschillende manieren om dat mondaine miljonairsgevoel op vakantie te ervaren. Dat geluk gunnen we jou natuurlijk ook. Daarom geven wij je onze allerbeste tips. Alleen voor insiders!

Huur een villa

Ja, je leest het goed. Waar een vakantievilla kopen voornamelijk is weggelegd voor de welgestelde heren en dames onder ons, ligt het huren van dat droomhuis wel binnen handbereik. Sterker nog: het huren van een villa in een zonnig land is vaak goedkoper dan een verblijf in een hotel. Voor dat luxe vakantiehuis in Zuid-Frankrijk met zwembad betaal je aanzienlijk minder dan voor een weekje of langer in een hotel. Daarnaast biedt een villa alle privacy die je nodig hebt. ’s Ochtends op een rustige manier je dag starten en met je gezin ontbijten terwijl je uitzicht hebt op zee: veel beter wordt het niet.

lijn donker Zomerperiode
Vakantie vieren als een miljonair: zó doe je dat!
lijn donker Zomerperiode

Watersport

Rijke mensen beoefenen watersport. Ze varen niet alleen rond op hun eigen jacht, maar staan zo nu en dan eens casually op een jetski of maken een ontspannen zeiltochtje. Een land als Frankrijk biedt tal van mogelijkheden om diverse watersporten te beoefenen. Duiken, snorkelen, het huren van een waterscooter of jetski, surfen en waterskiën zijn allemaal geschikte watersporten die je voor relatief weinig geld een dagje kunt doen tijdens je vakantie. Hou je niet van water? Verken dan eens een van de vele prachtige golfbanen die Zuid-Frankrijk rijk is. Kun je gelijk een beetje netwerken met de kapitaalkrachtige medemens die je daar tegenkomt!

Wijn

Wil je het weelderige leven ervaren? Bestel dan vooral geen glaasje cola wanneer je gaat dineren in een restaurant. Daarmee verraad je direct dat je niet écht een rijke stinkerd bent. Rijke mensen bestellen wijn. Bij iedere gang. Geen wijnkenner? Vraag dan wat de chef aanraadt bij het gerecht dat je bestelt. Vergeet niet om vooral te doen alsof je een doorgewinterde wijnkenner bent. Laat de vloeistof rondjes draaien in je glas, houd je pink omhoog wanneer je een slok neemt en steek af en toe je neus in het wijnglas om vervolgens met een verrukt gezicht duidelijk te maken dat deze wijn écht een hele mooie ronde neus heeft.

lijn donker Zomerperiode
Vakantie vieren als een miljonair: zó doe je dat!
lijn donker Zomerperiode

Ga cultuur snuiven

Goed bemiddelde mensen liggen natuurlijk niet alleen maar aan het strand van de Provence Côte d’Azur. Er moet ook wat cultuur gesnoven worden, zeker wanneer je in een land als Frankrijk bent. Neem vooral de kinderen mee. Rijke mensen willen graag dat hun spruit nieuwe dingen leert. Bezoek een museum of kasteel of neem deel aan een stadswandeling met gids en bestudeer de architectuur van de stad. Vergeet niet om regelmatig beeldige selfies en mooie gezinskiekjes te schieten om deze vervolgens te plaatsen op sociale media als Facebook en Instagram. Je wilt immers niet voor niets faken dat je welgesteld bent: wrijf het je vrienden en familieleden maar eens goed onder de neus!

Liefs amber

Extra informatie

3 tips voor vakantie in eigen land
Verschil tussen een harde en zachte koffer
Meer leuk Zomernieuws!
Dataroaming in het buitenland: Hoe voorkom je hoge kosten?
5 redenen voor een mountainbike vakantie in Paznaun
Vakantiehuis kopen? Sta dan bij deze dingen stil
Kwart van de Nederlanders bezorgd over inbraak tijdens vakantie
De reisapotheek – Wat neem je mee op vakantie?
Een thuisstudie doen? De zomervakantie is het uitgelezen moment!

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

lijn met bloem

Geef een reactie