3 tips voor vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land

In de zomer van 2018 koos een recordaantal mensen ervoor om lekker in eigen land vakantie te vieren. Dit had alles te maken met het prachtige zomerse weer waar we dat jaar op getrakteerd werden. Van april t/m begin oktober was het heerlijk vertoeven in ons land.

Natuurlijk kunnen we hier niet ieder jaar op rekenen, maar dit heeft wel veel mensen duidelijk gemaakt dat vakantie in eigen land helemaal zo gek nog niet is. Dit heeft namelijk enorm veel voordelen. Bovendien kun je met een luxe hotelovernachting nog steeds dat geweldige vakantiegevoel ervaren, ook al is die vakantie misschien dichtbij huis. Overweeg jij om dit jaar vakantie in eigen land te vieren? Dan kan jij vast uit de voeten met de volgende 3 tips!

lijn donker Zomerperiode
Vakantie in eigen land
lijn donker Zomerperiode

Tip 1: Verdiep je in de provincies die ons land rijk is

Iedere Nederlander weet dat ons land over 12 provincies beschikken, maar ben jij al eens in iedere provincie geweest? Of, laten we onze vraag anders stellen, heb je werkelijk ieder plekje in Nederland bewonderd? Hierbij vragen we dus niet of je er vluchtig doorheen bent gereden of incidenteel een restaurantje bezoekt, maar of je echt de charme en het karakter van de provincies hebt onderzocht. Jouw antwoord is hoogstwaarschijnlijk ‘nee’. Dat kan ook bijna niet anders. Ons land is zoveel magische plekken rijk, dat je je dit haast niet voor kunt stellen.

Geniet in Zeeland bijvoorbeeld van het echte zon-zee-strand gevoel in eigen land of bezoek de interessante steden in de Randstad. De mogelijkheden zijn eindeloos, ook in eigen land.

Het leuke van een vakantie in eigen land is dat bovendien alles mogelijk is. Met je eigen auto bezoek je binnen mum van tijd de mooiste plaatsen en ook op het gebied van OV weet jij alles eenvoudig te regelen. Geen taalbarrières of verschillen in cultuur, dat is het gemak van een vakantie in eigen land.

Tip 2: Boek last-minute

Als je graag van mooi weer in je vakantie wilt genieten, staat ons koude kikkerlandje vaak niet op nummer één in jouw verlanglijstje. Toch kan je ook tijdens de Nederlandse zomers vaak van prachtige dagen genieten. Mits het mogelijk is met je werk, kan je er dan ook voor kiezen om last-minute spontaan een weekendje of weekje weg te boeken. Zo weet je zeker dat je van mooi weer geniet en kan je vaak ook nog tegen een scherpe prijs terecht bij een accommodatie.

Bovendien is last-minute natuurlijk uitermate geschikt voor een vakantie in eigen land. Je bereikt immers binnen enkele uren al de plaats van bestemming. Lang reizen is dan ook zeker het probleem niet.

lijn donker Zomerperiode
Vakantie in eigen land
lijn donker Zomerperiode

Tip 3: Budgetproof vakantie vieren

Heb je dit jaar weinig geld over om uitgebreid op vakantie te gaan? Maar wil je toch niet alle dagen thuisblijven? Dan is een vakantie in eigen land uitstekend geschikt. Budgetproof vakantie vieren doe je immers in Nederland. Bepaal zelf hoeveel geld jij uitgeeft aan accommodaties en wat je precies gaat doen. Een klein appartementje huren en dagelijks lekker genieten van de natuur hoeft natuurlijk niet veel te kosten. In Nederland kan jij het zo duur maken als je zelf wilt en ben je er alsnog even lekker op uit!

Liefs Marion

Meer informatie

Vakantiehuis kopen? Sta dan bij deze dingen stil
Verschil tussen een harde en zachte koffer
Water en zomer gaan goed samen
Dataroaming in het buitenland: Hoe voorkom je hoge kosten?
Kwart van de Nederlanders bezorgd over inbraak tijdens vakantie
Leukste familieattracties in de Efteling
Meer interessante nieuwtjes
De leukste vakantietips!
5 redenen voor een mountainbike vakantie in Paznaun
Vakantie vieren als een miljonair!
Kamperen met de kids!
De reisapotheek – Wat neem je mee op vakantie?

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

lijn met bloem

Geef een reactie