Tsjechië viert haar eerste vermelding op de lijst van toonaangevende wandelpaden

Tsjechië viert haar eerste vermelding op de lijst van toonaangevende wandelpaden

De Lužnice Valley Hiking Trail in Zuid-Bohemen is de eerste wandelroute in Tsjechië die de benoemd is tot “Leading Quality Trails – Best of Europe”. Dit kwaliteitscertificaat, toegekend door de European Ramblers Association, staat voor toonaangevende wandelpaden die divers, origineel en een aangename ervaring zijn voor wandelliefhebbers. Het wandeltraject “In de Lužnice-vallei” behoort tot de 19 routes in 10 Europese landen die het certificaat hebben behaald.

Toegankelijk, afwisselend en met een snufje cultuur

Het wandeltraject “In de Lužnice-vallei” is 55 kilometer lang en voert door een prachtig bosrijk landschap met romantische valleien, steile rotsen en historische bezienswaardigheden. De route volgt grotendeels de rivier Lužnice en doorkruist vele natuurgebieden en pittoreske stadjes in de regio Tábor in ZuidBohemen. Onderweg kom je langs steile rotsen, ga je door enkele tunnels en wandel je over houten paden die over de rivier hangen, maar ook loofbossen zul je doorkruisen. Alle paden hebben een natuurlijke ondergrond en zijn alleen bedoeld voor voetgangers, criteria die vereist waren om tot LQT benoemd te worden.  Andere criteria van de European Rambling Association waaraan de wandelroute voldoet zijn duidelijke markering, voldoende rustplaatsen, continu toegang tot het parcours, goede logistiek, een goed onderhouden website, bagagetransport en een divers aanbod aan accommodaties.

lijn lichtgroen
Tsjechië viert haar eerste vermelding op de lijst van toonaangevende wandelpaden
Tsjechië viert haar eerste vermelding op de lijst van toonaangevende wandelpaden
lijn lichtgroen

Een vierdaagse tocht door de Lužnice vallei

De wandelroute door de Lužnice vallei begint in de stad Planá nad Lužnicí, minder dan anderhalf uur rijden van Praag en eindigt in de stad Týn nad Vltavou. Vlakbij deze plaats komen de rivieren Lužnice en Moldau samen. De Lužnice Valley Hiking Trail is verdeeld in vier etappes. In de dorpen en steden langs de route is het mogelijk om te overnachten, zoals in het middeleeuwse stadje Tábor of het kuuroord Bechyně. Langs de weg zijn er negentien educatiepanelen, die meer informatie geven over de fauna en geschiedenis van deze streek. Onderweg ontdek je ruïnes van voormalige kastelen, kom je langs het romantische chateau  Mitrowicz  en brengt de route je bij het adembenemende uitkijkpunt over de plaats Bechyně.

Meer informatie: www.toulava.cz.

Liefs Marion

Meer informatie

Franse vakantieparkengriep Siblu koopt camping Lauwersoog
Noord-Engelse stad hull, 100% kidsproof!
Martinhal pampert pas bevallen vrouwen
Ischgl eert haar superhelden
3 freeride tips voor wintersporters in Ischgl
De reisapotheek – Wat neem je mee op vakantie?
Dataroaming in het buitenland, waar moet je op letten?
Vliegen? Wat mag mee in de handbagage?
Hoe overleef je een vliegreis met kleine kinderen?
Vlucht vertraagd? Met deze spelletjes blijven de kids wel zoet!

Bronvermelding

lijn met bloem


BabyBaby