Reisverslag: Op vakantie met Eurocamp

Reisverslag: Op vakantie met EurocampOp uitnodiging van Eurocamp vertrekken we dit jaar naar camping Le chateau des Marais. Een familiecamping in het prachtige decor van de Loire met zijn talrijke kastelen.
De reis verloopt vlot en binnen zo’n zeven uur rijden we het terrein op. Omdat alles zo voorspoedig is verlopen zijn we twee uur te vroeg op onze bestemming. In de documentatie die we vooraf hadden ontvangen, staat duidelijk vermeld dat we vanaf 15.00 uur gebruik kunnen maken van onze luxe caravan. Het is op het moment van aankomst, één uur.
Een vriendelijke medewerker van Eurocamp heet ons welkom en vraagt of we een kwartiertje kunnen wachten, zodat hij alles in orde kan maken. Een positieve start omdat we blijkbaar geen twee uur hoeven wachten.
De korte tijd besteden we nuttig door een snelle blik op de camping te werpen. Het ziet er allemaal schoon, rustig en overzichtelijk uit.

Caravan espace loft

De caravan is ruim en de geur van schoonmaakmiddelen bereikt bij binnenkomst direct ons neus. Dat geeft een prettig idee. De caravan heeft drie slaapkamers, twee badkamers, twee toiletten en nog een extra etage met twee slaapplekken. Keuze genoeg voor iedereen.
Aan de caravan is een houten terras bevestigd met een eettafel en stoelen en daarnaast is nog een tuin met ligstoelen. De ruime opzet geeft een vrij gevoel.

De caravan heeft een goed ingerichte keuken die van alle gemakken is voorzien. Zo is er onder andere een magnetron, koel/vriescombinatie en een vaatwasser. De ramen zijn veelal voorzien van horren zodat ongewenst kruipende en vliegende gasten, buiten de caravan blijven terwijl de ramen open staan.

Zwembad

De aanwezige zwembaden zijn schoon en het water is bijna overal verwarmd, waardoor het ook op de minder zonnige dagen prima vertoeven is voor de kleine waterratten. Er zijn ook een paar (kleine) glijbanen wat het tot een heus waterfeest maakt voor kinderen. Een deel van het zwembad is overdekt.

Kidsclubs

Exclusief voor Eurocamp gasten zijn de kidsclubs zes dagen per week geopend. Deze clubs zijn afgestemd op verschillende leeftijden. Ze bieden een mix van knutselactiviteiten, sporten en activiteiten op en in de omgeving van de camping.
Ook zijn er enkele avondactiviteiten en evenementen voor het hele gezin. De allerkleinsten kunnen zelfs genieten van gratis zwem- of fietsles!
Voor de allerkleinsten (nul-vijf jaar) is er de Mini funstation. Voor kinderen van vier tot twaalf jaar is er de Fun station for all.
Ook buiten de sessietijden zijn kinderen van harte welkom om gebruik te maken van de vele speelmogelijkheden in en om de Speeltent. Zo is er een bibliotheek met een aantal puzzels, bordspellen en speelgoed. Je kunt dit een avond lenen en dan de volgende dag weer terug brengen.

Oppasservice

Even geen kinderen maar tijd voor elkaar of pure ontspanning? Ook dat is mogelijk want Eurocamp heeft een prima oppasservice. Voor 7,50 euro per uur kun je hier gebruik van maken. De uren na 0.00 uur kosten 10.00 euro per uur. Een heerlijke romantische avond voor twee behoort dus absoluut tot de mogelijkheden.

Te huur

Op het terrein zijn gratis handige extra’s te regelen, zoals een nachtlampje, opstapje, stoelverhoger, deurstoppers, kinderbestek, matrasbeschermer, et cetera. Voor twee euro per dag kun je een bolderwagen of buggy huren.

Omgeving

In de omgeving zijn een aantal mooie plekken die een bezoek meer dan waard zijn. Bijvoorbeeld het plaatsje Blois. Blois is een stad, gelegen op een strategisch punt tussen twee heuvels aan de rechteroever van de Loire. Door de talrijke steile en kronkelige straatjes, die op sommige plaatsen door trappen met elkaar zijn verbonden, en door de harmonieuze, oude gebouwen waan je je in de Middeleeuwen.

Een andere plaats die absoluut je aandacht waard is, is de stad Orléans. Deze stad kent een indrukwekkende kathedraal. De bekendste bezienswaardigheid is de Cathédrale Sainte-Croix uit het jaar 1278. Zij bevindt zich aan de oostzijde van de Place du Martroi en werd gebouwd op de plaats van een oudere kerk uit de 10e eeuw.

Maar vergeet vooral de Chateau de Chambord niet. Dit kasteel is een zestiende-eeuws jachtkasteel, dat nooit is gebruikt om langdurig in te wonen. Het is het grootste en waarschijnlijk het beroemdste kasteel aan de Loire. Het telt 440 kamers, 365 torens en 1036 ramen.

Reisverslag: Op vakantie met Eurocamp

Meer informatie

Meer leuke tips en ideeën vind je in ons Zomerblog
Lees onze andere ervaringsverslagen
Meer blogs over Eurocamp
Meer blogs over kamperen

Bronvermelding

Tekst en foto’s: Marion Middendorp

Geef een reactie