Op vakantie in eigen land: recreatiepark De Leistert!

Recreatiepark De Leistert - Op vakantie in eigen land

Nu we waarschijnlijk onze buitenlandse vakantie wel kunnen vergeten, gaan veel mensen op zoek naar de mogelijkheden van een vakantie in eigen land. Een park wat veel te bieden heeft, zeker voor gezinnen met jonge kinderen, is De Leistert in Limburg. Een prachtig park met zoveel mogelijkheden dat het bijna onmogelijk wordt om er geen fijne vakantie van te maken. Limburg is mijn favoriete ‘vakantieprovincie’, dus ik ben maar wat blij met parken zoals deze!

Op zoek naar een mooi verblijf

Ben je ook op zoek naar een mooi verblijf voor in de zomervakantie? Zoek dan eens op vakantiepark Limburg en ontdek al het moois wat Limburg op dit gebied te bieden heeft. Limburg biedt toch een beetje buitenland in eigen land, met zijn prachtige natuur en vriendelijke mensen. Maar zeker met kinderen is het fijn om een vakantiepark te boeken waar kinderen met open armen worden ontvangen.

De Leistert

Kindvriendelijke camping of bungalow

De Leistert vind ik een heerlijke optie door de vele mogelijkheden. En dan ook nog eens zo dat het voor de kinderen een superbeleving wordt. Wat dacht je bijvoorbeeld van safaritenten! Luxe en toch ook gewoon de voordelen van het kamperen. De kinderen kunnen heerlijk met de buurkinderen spelen in het speeltuintje, gewoon op het veld. Maar ook gewoon kamperen doen gezinnen op veldjes met speeltoestellen. Heerlijk toch om je kinderen goed in de gaten te kunnen houden, terwijl ze met andere kinderen zich vermaken en jij ondertussen gewoon aan de koffie zit (of iets anders…) bij je tent? En dat is nog lang niet alles, want er is ook nog veel meer te doen voor de kinderen. De eerste vereiste is hier altijd een uitgebreid zwembad voor de kinderen. Ja hoor, ook die vonden we hier. Trouwens, ga je liever voor een huisje, ik beken…ik ook, die zijn er ook!

Faciliteiten

Mijn jongens, zeker toen ze jonger waren, willen niets liever dan zich vermaken in subtropische wateren. Alleen daarom al was dit park voor mij een favoriet. Maar een indoor speeljungle wordt ook gewaardeerd door praktisch alle jonge kinderen. Voor mezelf zoek ik graag naar een park met een overdekt centrum. Niet alleen omdat dan veel dingen gewoon ook met regen door kunnen gaan, maar ook omdat ik het altijd erg gezellig vind om ieder moment van de dag een bakkie ergens te kunnen doen. En dan het liefst warm, maar wel gezellig. Een overdekt centrum, of Plaza, heeft het beide: ook warm als het buiten regent en toch een soort terrasgevoel. Daarnaast maakt ook de levendigheid door alle activiteiten eromheen het extra gezellig. Zo heeft dit vakantiepark een animatieteam, zijn er bowlingbanen en kunnen de kinderen ondertussen spelen in de speeltoestellen binnen. Lekker toch! O ja, en dat ook de supermarkt gewoon hier te vinden is: ideaal! Je hoort mij niet klagen: ik heb hier echt vakantie!

De Leistert

Pluck en Pien

Zijn je kinderen graag bij het recreatieteam aanwezig? Vinden ze het prachtig om op te trekken met bepaalde figuren, die veel parken hebben? De Leistert heeft zijn eigen duo: Pluck en Pien. Samen met hun team zorgen ze voor heel veel heerlijk speelplezier en entertainment. En (bijna) alles is gratis, dus de kinderen kunnen zorgeloos aan alles deelnemen!

En wat kan je verder doen?

Toch graag af en toe op stap? Limburg is hierin ook een heerlijke plek om te vertoeven. Naast lekker kunnen fietsen en wandelen, ben je met kinderen toch meer op zoek naar uitjes als een attractiepark of een dierentuin. Attractiepark Toverland zou je met een bezoekje kunnen vereren (wat een ontzettend leuk park is dat voor gezinnen! Met de leeftijdsverschillen van mijn kinderen was dit park een uitkomst!) of ga de beestjes kijken bij Gaia Zoo. Maar er is nog veel meer en als je dan weer terugkomt op het park? Eh…dan duiken de kinderen het liefst het zwembad nog even in (is mijn ervaring).

De Leistert

Kortom

Dus of je nu op zoekt bent naar een kindercamping in Nederland, vakantiepark in Limburg of een park met zwembad of … De Leistert heeft het eigenlijk allemaal. Echt een park naar mijn hart, ik kan niet anders zeggen.

Liefs Wil

Meer informatie

Kamperen met kinderen – Tips!
Kies je voor een nieuwe of een tweedehands caravan?
Checklist baby/peuter benodigdheden kamperen
De reisapotheek – Wat neem je mee op vakantie?

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com

lijn met bloem