The Nutcracker and the Four Realm

The Nutcracker and the Four RealmAfgelopen maandag togen we naar Hoofddorp om een film van Disney te gaan bekijken bij Disney zelf, op de 19e verdieping! Gelukkig was er een lift. We waren heel erg vroeg, gewoon geen files die we wel hadden ingecalculeerd. En er was iemand die niet goed had gekeken naar de aanvangstijd en ik was het niet. We werden hartelijk ontvangen met koffie, en eventueel wat frisdrank. Daarna gingen we de kleine bioscoopzaal in van Disney en direct bij het begin van de film was ik al verrast door de winterachtige beelden. Zo mooi, ik zat direct al in het beeld. Een winterachtig sprookjesbeeld.

Waar gaat de film over

De film gaat over een meisje, Clara die tijdens de kerst van haar overleden moeder (via haar vader) een cadeautje krijgt. Ze lijkt eerst heel teleurgesteld maar daarna wordt ze toch geprikkeld, want heel mysterieus wordt er een hint gegeven en het blijkt dat ze op zoek moet gaan naar een sleutel. Haar peetvader Drosselmeyer, geeft Clara ook nog wat hints omdat hij weet dat ze in staat is om toch dat te bereiken wat ze nodig heeft. Hij zegt onder andere: ´It’s Christmas Eve. A time of mystery, expectations, who knows what might happen?” (Morgan Freeman is Drosselmeyer dus je hoort nu vast zijn zwoele stem) Clara blijkt een goed technisch inzicht te hebben. Haar peetvader Drosselmeyer zegt: “Your mother was the cleverest inventor I ever knew”. Kortom Clara heeft het technische inzicht niet van een vreemde.

The Nutcracker and the Four Realm

Haar peetvader laat zijn uil haar volgen zodat hij weet wat ze doet. Ze belandt door haar zoektocht in vier koninkrijken waar ze bij de ingang kennismaakt met een notenkraker Phillip die haar begeleidt en met haar samenwerkt om het koninkrijk te redden waar haar moeder Koningin was. En dan blijkt dat als je denkt aan goede personages en slechte personages de schijn soms bedriegt. En dat geeft een mooie onverwachte wending in het verhaal. Wat moest ik lachen om die gekke ronde narren in het verhaal. Hilarisch gewoon. De film is een mengeling van de Notenkraker en de muizenkoning en de balletvoorstelling de Notenkraker.

Wat vond ik van de film?

Ondanks dat er geen Nederlandse ondertiteling was en het Engels gesproken was heb ik toch aardig de film kunnen volgen.

De beelden waren prachtig, zowel de echte beelden als de animatie beelden die heel echt leken. De personages hadden ieder hun eigen charme. De mooie glimlach van Phillip, de onzekere Clara die al zekerder werd in haar acties, de mysterieuze Drosselmeyer met zijn mooie uil. Kortom een goede cast! En was ik toch op het verkeerde been gebracht qua goed en kwaad. Maar wellicht was ik niet de enige.

Doordat het verhaal zich tijdens de kerst afspeelt is dit een enorm geschikte film voor tijdens de feestdagen, en/of tijdens de koude winterdagen.

The Nutcracker and the Four Realm

De cast

Ik zag zelf maar een bekende acteur en dat is Morgan Freeman als Drosselmeyer. Clara wordt gespeeld door Mackenzie Foy. Phillip wordt gespeeld door Jayden Fowora-Knight. Dat waren voor mij de drie hoofdpersonen in de film. Het heeft een aantal jaren geduurd voordat de cast compleet was en de film af was. De film heeft ruim 132 miljoen gekost. Dat is best veel geld maar de film gaat in veel landen draaien dus het zal vermoedelijk kostendekkend zijn.

Synopsis

Alles wat Clara (Mackenzie Foy) wil is een sleutel – een unieke sleutel die een doos ontgrendelt dat een onbetaalbaar geschenk van haar overleden moeder bevat. Een gouden draad, gegeven op het jaarlijkse feest van peetvader Drosselmeyer (Morgan Freeman), leidt haar naar de felbegeerde sleutel. Die daarop deze plots veranderd in een vreemde en mysterieuze wereld. Hier ontmoet Clara soldaat Phillip (Jayden Fowora-Knight), een bende muizen en de regenten die over drie Koninkrijken heersen: Land van Sneeuwvlokken, Land van Bloemen en Land van Snoepgoed. Clara en Phillip moeten het onheilspellende vierde Koninkrijk trotseren, de thuishaven van de tirannieke Moeder Ginger (Helen Mirren) om hier de sleutel van Clara te vinden en hiermee hopelijk de harmonie terug te brengen in de nu zo wankelende Koninkrijken. Met Keira Knightley in de hoofdrol als de Sugar Plum Fairy en met een speciale uitvoering van de Amerikaanse ballerina Misty Copeland. The Nutcracker and the Four Realms, de film voor de feestdagen, is geregisseerd door Lasse Hallström en geïnspireerd door E.T.A. Hoffmann’s klassieke verhaal.

The Nutcracker and the Four Realm

Praktische info

Cast: Keira Knightley, Mackenzie Foy, Helen Mirren, Morgan Freeman, Misty Copeland
Regisseur: Lasse Hallström
Lengte: 99 minuten
Releasedatum: 1 november
Kijkwijzer: 12

Trailer

Liefs Karin

Meer informatie

Disneyland Parijs
Meer leuke bioscoopfilms
De leukste ervaringsverslagen

Bronvermelding

Tekst: Karin de Vroedt
Foto’s: Walt Disney

lijn zomeperiode

Geef een reactie