Movie Park Germany – Seizoen 2012

Movie Park Germany – Seizoen 2012

Op 30 maart heeft Movie Park Germany, net als heel veel andere pretparken, haar deuren weer geopend voor bezoekers. Movie Park Germany is een spetterend entertainmentpark waar alles draait om ‘de film’.
Op uitnodiging van dit park was de redactie van Zomerperiode.nl afgelopen weekend getuige van de nieuwste shows van dit seizoen, maar daarnaast konden kinderen zich vermaken met het ruime aanbod aan attracties. Door deze grote variatie aan amusement is het park perfect geschikt voor jong en oud. Voor iedere leeftijd is hier volop plezier te beleven. Voor de kleintjes is er Nickland, voor de oudere kinderen is bijna alles interessant en ook ouderen kunnen genieten van prachtige shows of rustige attracties als Ice Age.

Dit weekend ging speciale aandacht uit naar de nieuwe stuntshow rondom de vampierjager Van Helsing, ‘Shadows of Darkness’. De show speelt zich voornamelijk af in het donker, wat het voor de kleintjes wel een beetje spooky maakt en dus minder geschikt. De acties zijn spectaculair en spannend maar helaas – voor de Nederlandse kinderen – wordt er uitsluitend Duits gesprokenen en aangezien er best veel tekst is, is het verhaal moeilijk te volgen. Naar onze mening is daarom de spetterende Crazy Action Stunt Show meer geschikt voor (kleinere) kinderen. Daar wordt ook Duits gesproken maar de beelden spreken meer voor zich waardoor het beter voor kinderen te volgen is en de acties zijn zo spectaculair dat het verhaal steeds minder belangrijk wordt.

Movie Park Germany – Seizoen 2012

Voor de allerkleinsten is er de Nick-Character Show waar vol mee gedanst kan worden met hun favoriete characters SpongeBob, Patrick, Dora en Diego. Dikke pret natuurlijk! Misschien leuk te weten dat NIckland, met in totaal zestien attracties, het grootste Nick-themagebied van de wereld is! De attracties staan allemaal in het thema van Nickhelden als SpongeBob, Dora, Patrick, Jimmy Neutron en Avatar. Dat maakt de attracties in Nicland natuurlijk dubbel zo leuk! Als laatste nog even op de foto met SpongeBob en Patrick en we konden na 8 uur pure entertainment , moe maar voldaan, weer richting huis.

Movie Park Germany – Seizoen 2012

Meer Movie Park Germany in 2012

Het nieuwe seizoen voor Movie Park gaat op 30 maart van start en in de Roxy 4D-bioscoop wordt vol spanning gewacht op een nieuwe film. Vanaf aankomende vrijdag zullen Sid, Scrat, Manny en Co. te zien zijn in de premiere van „Ice Age 4D – Dawn of the Dinosaurs“. De 13 minuten durende film neemt de bezoekers mee op een spannende reis met de geliefde luiaard Sid en zijn vrienden. Door computergestuurde stoelen, veel special effects en de 3D-brillen zijn de belevenissen niet alleen hoor- en zichtbaar maar ook voelbaar. De film is in de regel vier keer per uur te zien in het Nederlands, Duits en Engels. De 4D-ervaring sluit aan op de derde Ice Age-film van Twentieth Century Fox, die in Duitsland de meest succesvolle animatiefilm ooit was. In de zomer 2012 verschijnt het vierde deel van de Ice Age-serie in de bioscoop.

Movie Park Germany – Seizoen 2012

Behalve de Ice Age in 4D staan er in Movie Park Germany dit seizoen ook drie nieuwe shows op het programma. In de dans- en zangshow “Back to the Movies” gaat de bezoeker mee op reis door de mooiste filmmelodieën van de afgelopen decennia. In de Western Saloon worden klassieke western-popsongs gecombineerd met verrassende en ongebruikelijke effecten in de show “Western Lightning”. In Studio 7, het theater met 2500 zitplaatsen, strijdt vanaf de seizoensstart de vampierjager Van Helsing in een spectaculaire nieuwe stuntshow.

Movie Park Germany – Seizoen 2012

Van Helsing heeft al in de zomer van 2011 zijn intrek genomen in Movie Park. Zijn Van Helsing’s Factory, een griezelige indoor-achtbaan, werd vorig jaar op de 15e verjaardag van het film- en entertainmentpark geopend en hoort nu bij één van de populairste attracties van het park. Behalve de nieuwe shows zijn er natuurlijk ook nog de andere populaire shows; de Crazy Action Stunt Show en voor de kleinere bezoekers de Nick-Character-Show met SpongeBob en Patrick. Wie niet alleen maar wil kijken en op zoek is naar een ultieme kick, kan terecht bij spectaculaire attracties zoals de High Fall (vrije val vanaf 60 meter hoog) en de Bandit (eerste houten achtbaan van Duitsland). Voor wie dan nog niet genoeg adrenaline door zijn lijf heeft gieren, is er ook nog de looping-achtbaan MP Xpress, met een snelheid van 80 km/u.

Nickland

De kleinste bezoekers van Movie Park Germany voelen zich thuis in Nickland, waar in totaal zestien attracties zijn in het teken van de populaire helden van de tv-zender Nickelodeon. SpongeBob Squarepants, Patrick, Jimmy Neutron en Dora zijn in levenden lijve te zien en te knuffelen. Daarnaast nodigt Jimmy Neutron iedereen uit voor een tocht in zijn achtbaan, gaat SpongeBob een watergevecht aan en verdwijnt Avatar in de lucht met zijn wereldwijd unieke zweefmolen. Iedereen die dit seizoen aan één dag niet genoeg heeft voor alle shows, achtbanen en attracties, kan gebruik maken van de “2e dag gratis”-actie, die loopt tot en met 30 september. Iedere gast heeft de mogelijkheid om de volgende dag nog een keer gratis terug te komen. Dit kan eventueel gecombineerd worden met een overnachting in een nabijgelegen hotel, die via movieparkholidays.nl tegen aantrekkelijk tarief te boeken is.

Getallen en trends seizoen 2012

In totaal 1,25 miljoen bezoekers
uit Nederland 20%
uit Duitsland 74%
uit België 5%
uit andere landen 1%
De meeste bezoekers zijn traditioneel de laatste zaterdag in oktober en 31 oktober, met meer dan 25.000 gasten per dag

Uitgebreide informatie over openingstijden en entreeprijzen zijn te vinden op www.moviepark.nl.

Meer informatie

Movie Park Germany – Extra PAW Patrol-attractie, Lucky Luke Ride en nieuwe Laser Walkthrough
Legendarische mythe van Excalibur komt in Movie Park Germany tot leven

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Foto’s: Movie Park GermanyBabyBaby

Geef een reactie