A Little Night Music bij de Nederlandse Reisopera

A Little Night Music bij de Nederlandse ReisoperaVan 16 maart t/m 9 april reist Stephen Sondheims muzikale zedenkomedie A Little Night Music door het land. Paul Groot, Laetitia Gerards, Susan Rigvava-Dumas, Job Greuter, Guido Spek en Alexander de Jong vertolken hoofdrollen in de productie van de Nederlandse Reisopera, die wordt geregisseerd door Zack Winokur. De première is zaterdag 16 maart in het Enschedese Wilminktheater.

www.reisopera.nl

Seksloos huwelijk

Advocaat Fredrik Egerman, een ietwat saaie veertiger, is getrouwd met de 18-jarige Anne. Na een jaar is het huwelijk nog altijd seksloos. Henrik, de 19-jarige zoon van Fredrik uit een vorig huwelijk, is verliefd op de jonge vrouw van zijn vader. Gefrustreerd door Annes afwijzingen zoekt Frederik troost bij de actrice Desirée Armfeldt. Hij woonde ooit met haar samen maar zij heeft nu een relatie met Carl-Magnus Malcolm, de lompe echtgenoot van de jaloerse gravin Charlotte. Tijdens een weekend in het huis van Madame Armfeldt, de moeder van Desirée en oma van Fredrik en Désirees dochter Fredrika, treffen alle personages elkaar en lopen de spanningen flink op.

A Little Night Music bij de Nederlandse Reisopera

Opera of musical?

Het werk van Stephen Sondheim onttrekt zich aan zulke genrewetten. Met zijn onweerstaanbare muzikale zedenkomedie A Little Night Music sleepte Sondheim in 1973 maar liefst vijf Tony Awards in de wacht. Bij de muziek – onder meer zijn grootste hit Send in the Clowns – liet hij zich inspireren door klassieke componisten, maar creëerde hij wel een volstrekt eigen geluid. De titel van het stuk is afgeleid van Mozarts Eine kleine Nachtmusik; het verhaal leende Sondheim van Bergmanns film Glimlach van een Zomernacht over een seksuele stoelendans in de hogere Zweedse kringen. Volgens de jonge Amerikaan Zack Winokur, die het tragikomische en altijd actuele stuk nu regisseert met een bijzondere mix van opera- en musicaltalenten, gaat A Little Night Music vooral over “verlangen, vervuld en onvervuld”.

A Little Night Music bij de Nederlandse Reisopera

Speellijst

Zaterdag 16 maart Wilminktheater Enschede
Donderdag 21 maart Schouwburg Amstelveel Amstelveel
Zondag 24 maart De Nieuwe Kolk Assen
Dinsdag 26 maart Carré Amsterdam
Donderdag 28 maart Carré Amsterdam
Zaterdag 30 maart Stadstheater Arnhem Arnhem
Dinsdag 2 april Theater Heerlen Heerlen
Donderdag 4 april De Spiegel Zwolle
Zaterdag 6 april Theater aan het Vrijthof Maastricht
Dinsdag 9 april Stadschouwburg Utrecht

liefs Marion

Meer informatie

Meer interessante nieuwtjes
Nog veel meer leuke uittips!

Bronvermelding

© afbeelding: Nederlandse Reisopera

lijn zomeperiode

Geef een reactie