Leuke vakantie uitjes in Nederland

Leuke vakantie uitjes in Nederland

Heb je een staycation en heb je zin om er een dagje op uit te gaan? Leuke uitjes voor gezinnen zijn er genoeg in Nederland! Wat is nou echt leuk om te doen? In Nederland is er genoeg te doen, al gooit het weer soms roet in het eten. Ja, met het Nederlandse weer weet je het nooit. Daarom op rij een paar leuke en gezellige activiteiten bij mooi weer én bij slecht weer voor je op een rijtje. Deze liggen verspreid door het hele land waardoor het kan zijn dat je wat kilometers moet maken. Zorg ervoor dat autopech jouw dagje weg niet kan verpesten door een passende maar goedkope autoverzekering af te sluiten.

Zeeuwse zeehondensafari

Op safari in eigen land? Ja het kan echt! Tijdens de bootsafari vaar je over de Westerschelde en bewonder je zeehondjes die aan het genieten zijn van de zon of nieuwsgierig met de boot meezwemmen. De zeehonden leven in grote groepen en naast zeehonden is het ook mogelijk om bruinvissen te spotten. Kinderen vanaf 8 jaar mogen mee op de zeehondensafari. Als je een klein budget hebt is het ook mogelijk om de zeehonden te spotten vanaf het land. Je moet hiervoor natuurlijk wel een beetje geluk hebben. Goede plekken zijn de spuisluis bij de Brouwersdam, de stranden van Burgh-Haamstede en bij de strandovergang Jan van Renesseweg in Renesse.

Leuke vakantie uitjes in Nederland

Bezoek een kasteel

Cultuur, educatie en vermaak in één. In Nederland zijn er heel veel schitterende historische kastelen en gebouwen die je met het hele gezin kunt ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het 14e eeuwse Slot Loevestein. Tijdens een interessante rondleiding kom je meer te weten over de lange geschiedenis van het slot, Hugo de Groot en de tijd dat het kasteel gebruikt werd als gevangenis. Je krijgt een sleutel voorzien van een chip waardoor de verhalen van ridders, soldaten en gevangenen voor je ogen tot leven komen. Voor de kids zijn er spannende spellen waardoor ze meer leren over kruit en wapens en je beleeft de ervaring van hoogwater in de vochtige kelder. Slot Loevestein ligt in Poederoijen, in de omgeving van Den Bosch.

Leuke vakantie uitjes in Nederland

Dagje pretpark

Een dagje pretpark doet het altijd goed bij de kids. Maak in de vakantie bijvoorbeeld een uitstapje naar het spannende Walibi in Flevoland waar veel spannende en snelle attracties zijn. Dit pretpark is vooral leuk om te bezoeken met wat oudere kinderen die niet bang uitgevallen zijn. Een fantastisch pretpark om te bezoeken met kleinere kinderen is het Sprookjeswonderland in Enkhuizen, dat een beetje doet denken aan de Efteling maar wat kleiner is. Dit park heeft vele kindvriendelijke attracties die prachtig aangekleed zijn. Ook is er een grote natuurspeeltuin. Daarnaast is het pretpark zeer betaalbaar, waardoor dit een uitstekende keuze is voor een dagje uit met peuters of kleuters.

Liefs Marion

Meer informatie

Dataroaming in het buitenland, waar moet je op letten?
Franse vakantieparkengroep Siblu koopt camping Lauwersoog
Lekker buitenspelen. In je eigen zwembad.
Enige Nederlandse Brazzameerkatten krijgen jong in ZooParc Overloon
Scholenstaking: Bezoeker krijgt 50% bij Plopsa!
7 tips om lekker binnen te spelen met kinderen
Vliegen? Wat mag mee in de handbagage?
Leukste familieattracties in de Efteling
Lees meer leuk zomernieuws!
Hoe overleef je een vliegreis met kleine kinderen?
Madurodam opent nachtverblijf
De leukste zomertrends
Vlucht vertraagd? Met deze spelletjes blijven de kids wel zoet!

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

#ad – Deze blog betreft een samenwerking

lijn met bloem