Lentekriebels – Dokter Corrie terug in de Week van de Lentekriebels

Lentekriebels - Dokter Corrie terug in de Week van de LentekriebelsIn de Week van de Lentekriebels worden een aantal afleveringen van de Dokter Corrie Show herhaald. In de Dokter Corrie Show geeft Dokter Corrie (Martine Sandifort) seksuele voorlichting aan kinderen vanaf 9 jaar en beantwoordt hun vragen over de puberteit, relaties en seksualiteit.

Niet alleen chat ze iedere aflevering met een BN’er over deze onderwerpen, ze gaat op onderzoek uit, laat filmpjes zien, praat met tieners, kijkt naar het dierenrijk en put uit haar eigen saaie liefdesleven.

Uitzending maandag 18 t/m vrijdag 22 maart, dagelijks om 16:50 uur, NPO Zapp
Website www.dedoktercorrieshow.nl

Verliefd – 18 maart

Hoe weet je dat je verliefd bent? En hoe weet je of iemand verliefd op jou is? Dokter Corrie zoekt het voor je uit. Ze vertelt wat je voelt als je verliefd bent en waarom je verliefd op iemand wordt. Mainstreet vertelt over hun ervaringen met verliefdheid.

lijn donker Zomerperiode

Lentekriebels - Dokter Corrie terug in de Week van de Lentekriebels

lijn donker Zomerperiode

Zoenen – 19 maart

Zoenen, hoe werkt dat eigenlijk? Iedereen zoent op zijn eigen manier, maar wat zijn nou de beste kustips? Dokter Corrie ontdekt dat je tijdens het zoenen miljoenen bacteriën uitwisselt. Alexander Pechtold vertelt over zijn eerste zoen.

Grenzen aangeven – 20 maart

Hoe geef je je grenzen aan? Dokter Corrie bezoekt een training waar ze dit aan kinderen leren. Wat moet je doen als iemand iets doet wat jij niet wil? Eén ding is in ieder geval heel belangrijk: geef je grenzen aan en praat er over met iemand die je vertrouwt. Een slachtoffer van seksueel misbruik vertelt haar verhaal.

Voortplanting – 21 maart

Dokter Corrie ontdekt dat een kindje krijgen nog niet zo simpel is. Ze doet verslag van de wedstrijd tussen zaadcellen. Er kan er maar een de winnaar zijn, de snelste zaadcel bevrucht het eitje. Wat gebeurt er daarna? Met Tom van Rundfunk bespreekt ze hoe je een bevruchting kunt voorkomen.

lijn donker Zomerperiode

Lentekriebels - Dokter Corrie terug in de Week van de Lentekriebels

lijn donker Zomerperiode

Homoseksualiteit – 22 maart

In deze aflevering bespreekt Dokter Corrie homoseksualiteit. Kun je eigenlijk zien of iemand homo of hetero is? Dokter Corrie praat met verschillende koppels over hun relatie. BN-er van de week is Rik van de Westelaken van het NOS-journaal, die in zijn studententijd uit de kast kwam.

Liefs Marion

Extra informatie

Meer leuk Zomernieuws!
Week van de Lentekriebels

Bronvermelding

© Tekst en beeld: NTR

Lentekriebels - Dokter Corrie terug in de Week van de Lentekriebels

lijn met bloem

Geef een reactie