Laat je betoveren door The Night of illusions!

Laat je betoveren door The Night of illusions!De redactie van Zomerperiode.nl was uitgenodigd de première bij te wonen van Christian Farla’s Night of Illusions, in het Luxor theater te Rotterdam. De vooraankondiging en foto’s waren tot de verbeelding sprekend, waardoor we besloten gehoor te geven aan dit verzoek.

De show

Christian Farla speelt de hoofdrol in ‘The Night of Illusions’ en is bekroond met twee internationale Merlin Awards. Het stuk speelt zich af in het Victoriaanse slot Farlastein, waarin Christian op zoek gaat naar het geheim van onsterfelijkheid. Hij heeft inmiddels de zeven relikwieën die hiervoor nodig zijn verzameld en nu is het tijd voor de laatste beproevingen. De butler van Farlastein vertelt wat hiervoor moet worden gedaan…

De show duurt zo’n 100 minuten en verloopt snel. Spectaculaire illusiestunts volgen elkaar in een rap tempo op waardoor de show op geen enkel moment voortkabbelt. De muziek is opzwepend en de belichting geven het prachtige decor nog eens een extra duister tintje. Grote stunts worden afgewisseld met vingervlugge magie, rappe verschijn- en verdwijningen, opgesierd met een vleugje humor en aantrekkelijke dames.
Het kasteeldecor is heerlijk duister en de gebruikte attributen spreken tot de verbeelding.

Wanneer de pauze na ongeveer een uur valt, vraag ik me af of de voorstelling is afgelopen. De zeven beproevingen zijn op dat moment goed afgerond en het zou zomaar het einde kunnen zijn . Ik vraag me daarom in de pauze af, of de rest van de show niet het risico loopt te gaan trekken en of ik na de pauze weer net zo hard het stuk in wordt gezogen.

Ik maak me voor niks zorgen, want wanneer de show na de pauze vervolgt, word ik direct weer gevangen door het spektakel op het podium. De muziek is anders en nog meer opzwepend, de illusies wisselen zich nog sneller af en het is een kwestie van groot, groter, grootst. Binnen no time zit ik op het puntje van mijn stoel geboeid te kijken naar alles wat er gebeurt.

Laat je betoveren door The Night of illusions!

Gemiste kans

Er zijn een paar kleine dingen die ik jammer vind. In de vooraankondiging wordt gesproken over diverse karakters zoals: de zwarte weduwe, de vampier, de wachter en de steampunk agent, stuk voor stuk personages die tot de verbeelding spreken. In de show heb ik daar weinig van terug gezien. De personen waren er wel, maar waren puur ter ondersteuning van de acts en hun personages kregen verder geen inhoud. Dat vond ik persoonlijk een beetje jammer. Tevens had er voor mij iets meer humor in mogen zitten, ook dat heb ik een beetje gemist.
Maakt dat de show minder? Nee, ik heb absoluut van de show genoten. De show was boeiend, spectaculair en Christian Farla is absoluut een groot illusionist.

Voor wie?

De show is perfect geschikt voor het hele gezin, met kinderen vanaf zo’n 8 jaar. Voor kleinere kinderen kan de muziek wat te hard zijn en waarschijnlijk is de show daar te spannend voor. Wat mij betreft is de show absoluut een aanrader.

Boekingen

Je kunt je kaarten bestellen bij Impact Entertainment, 030 2673762.

Meer informatie

Meer leuke tips en ideeën vind je in ons Zomerblog
Meer blogs over Christian Farla
Meer blogs over theaterproducties

Bronvermelding

Tekst en foto’s: Marion Middendorp

Geef een reactie