Kasteel Amerongen – Kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie

Kasteel Amerongen - Kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantieEr is voor kinderen van alles te doen tijdens de voorjaarsvakantie op Kasteel Amerongen! Ga mee met een spannende zaklampentocht, of neem je familie mee en bezoek Kasteel Amerongen tijdens een speciale kinderrondleiding!

Kinderrondleiding

Speciaal voor kinderen (4 t/m 12 jaar oud) organiseert Kasteel Amerongen kinderrondleidingen in de week van de voorjaarsvakantie. Ouders of begeleiders mogen natuurlijk ook mee, maar deze rondleiding focust zich echt op de kinderen. Ontdek samen met een rondleider de geheimen van Kasteel Amerongen. Je leert van alles! Let op: deze kinderrondleiding is niet geschikt voor kinderen van 0 t/m 3 jaar. De kinderrondleidingen zijn op zaterdag 23 februari en zaterdag 2 maart om 11.00 uur. De rondleiding duurt max. 1 uur.

lijn donker Zomerperiode

Kasteel Amerongen - Kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie

lijn donker Zomerperiode

Zaklampentochten

Kasteel Amerongen maakt zich op voor de winter. De luiken gaan op tijd dicht, want het wordt kouder en vroeg donker. Maar als iedereen aan het eind van de dag naar huis gaat, komt het kasteel tot leven! Er valt juist veel te ontdekken, daarom organiseren wij in de voorjaarsvakantie op dinsdag 26 en woensdag 27 februari weer zaklampentochten! De groepen starten om 17.45 uur en 19.00. De groepen zijn verdeeld in ‘Kind 4 t/m 7 jaar’ en ‘Kind 8 t/m 10 jaar’. Met de jongste groep mag één ouder per gezin mee. Het tarief € 6,00 per persoon. Neem je eigen zaklamp mee! Deelname aan de zaklampentochten is alleen mogelijk via online bestelde tickets.

lijn donker Zomerperiode

Kasteel Amerongen - Kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie

lijn donker Zomerperiode

Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is een prachtig ‘Huys’ uit de zeventiende eeuw. Het Huys, de tuin en inventaris vormen een eenheid die in Nederland niet veel voorkomt. Kasteel Amerongen heeft een rijke familiegeschiedenis van 700 jaar. De bewoners speelden een belangrijke rol in de nationale en Europese geschiedenis. Godard Adriaan van Reede (1621-1691) was een sleutelfiguur in de opstand tegen de Franse overheersing. Als vergelding werd Kasteel Amerongen in 1673 door de Fransen in brand gestoken en later door zijn vrouw Margaretha weer opgebouwd. De Duitse keizer Wilhelm II (1859-1941) woonde anderhalf jaar op Kasteel Amerongen en tekende hier in 1918 zijn troonsafstand. Het bureau waaraan dit gebeurde, behoort vandaag de dag nog steeds tot de collectie van het Huys. Het kasteel is omringd door historische tuinen en ligt aan de voet van het pittoreske dorp Amerongen. Kasteel Amerongen bruist van de activiteiten zoals (thema)rondleidingen, seizoensfeesten, concerten, tentoonstellingen en kinderactiviteiten. Beleef de geschiedenis van Kasteel Amerongen en kom langs! Een absolute must-see van het Nederlands Erfgoed.

Liefs Marion

Meer informatie

Meer interessante nieuwtjes
De leukste uittips
Uitgebreide database interessante gebouwen en kastelen in Nederland

Bronvermelding

lijn met bloem

Geef een reactie