Kabouter Plof heeft buikpijn

Kabouter Plof heeft buikpijnKabouter Plof gaat naar een feest Zijn vriendje, Kabouter Hiep, is jarig.
Hij wordt 5 jaar. Er komen 10 kabouters. Kabouter Plof heeft een leuk cadeautje. Hij geeft een knutseldoos. Gaaf, hè?
Het feest duurt de hele middag. Van twee tot vijf uur. Ze blijven ook eten. Daarna gaan ze weer naar huis. Met de auto van Papa Hiep.
Om vijf uur is Kabouter Plof weer thuis. Hij lacht nog steeds. Ze hebben spelletjes gedaan. Liedjes gezongen. En wat gedronken. Af en toe kregen ze een snoepje. Het was heel leuk.
Mama Kabouter legt Plof in bed. Hij is heel moe.
Hij valt vlug in slaap.
Na een uurtje wordt hij wakker. Plof heeft buikpijn. Erge buikpijn.
Mama vraagt: “Hoeveel snoepjes heb je op?” “3 of 4 kleine snoepjes,” kreunt Plof. “Ze waren wel lekker.”
“Daar kan hij toch geen buikpijn van hebben?” vraagt Mama aan Papa Kabouter. “Nee, dat lijkt me niet,” bromt die. Hij leest de krant.
“Zal ik de dokter bellen?” vraagt Mama weer. “Ja, doe dat maar,” zegt Papa.
De Kabouterdokter komt meteen. Op het puntje van zijn neus staat een bril. Hij kijkt heel ernstig. Hij vraagt: “Wat is er aan de hand?”
“Mijn buik, mijn buik.” Kabouter Plof kan bijna niet praten. Het doet zo’n pijn. De dokter luistert naar de buik van Plof.
“Je buik zit heel vol. Maar waarmee? Heb je echt maar 4 snoepjes op?” vraagt hij. Kabouter Plof knikt. De dokter begrijpt het niet. “Ik kom morgen terug. Leg maar een warme kruik op zijn buik,” zegt hij tegen Mama.
Kabouter Plof huilt. Hij is bang. Misschien gaat zijn buikpijn nooit meer over. Opeens krijgt Mama een idee. Ze vraagt aan Plof: “Waren de frietjes lekker?” “Ja,” zegt hij verbaasd. “Ik heb maar 4 borden op. En 3 kroketten.” “Met veel mayonaise natuurlijk,” zegt Mama. “Ik begrijp nu waarom je buik zeer doet. Je hebt een frietbuik. Morgen is je buik weer beter.” Kabouter Plof is opgelucht. Zijn buik doet al minder zeer. Hij gaat weer slapen. “En morgen.. bel ik nog even de dokter. Gelukkig hoeft hij niet meer te komen,” zegt Mama, en ze zucht.

Meer informatie

Meer verhaaltjes van Lin de Laat
Meer verhaaltjes over kabouters
Voorleesverhaaltjes voor peuters en kleuters
Het belang van voorlezen

Bronvermelding

Tekst: Lin de Laat
Illustratie: 123rf.com

Geef een reactie