Juf Bibi en de clown (6) – De politie in de klas

Juf Bibi en de clown (6) – De politie in de klasLars en Ron komen de klas binnen. Juf Bibi en de Clown zijn er al. Ze staan te fluisteren. De Clown is helemaal van streek. Zijn hoed staat scheef op zijn hoofd. Wat zou er gebeurd zijn?
Als alle kinderen zitten, zegt juf Bibi: ‘We beginnen. Pak allemaal…’ Verder komt ze niet want de Clown begint heel hard te huilen. ‘Oehoe, oehoe, oehoe, oehoe.’ Wat is de Clown verdrietig. De kinderen zijn nieuwsgierig. Waarom huilt de Clown?
‘Zullen we het de kinderen maar vertellen?’ vraagt juf Bibi aan de Clown. ‘Ja, ja, doe maar,’ snikt hij. ‘Vertel jij het maar. Ik kan het niet.’
Juf Bibi verteld: ‘ De Clown is heel stout geweest.
Hij is met zijn fiets door rood licht gereden. Een agent heeft het gezien. De Clown moest stoppen en vertellen waar hij woont. Nu heeft de Clown het adres van onze klas gegeven. Dus de agent komt zo hierheen.’
‘Oehoe, oehoe, oehoe,’ huilt de Clown nog steeds. ‘Nou even ophouden, hoor!’ zegt juf Bibi. ‘Je doet wel erg flauw.’
‘Ik ben zo bang. Ik verstop me vlug in de kast,’ roept de Clown.
‘Zeggen jullie niet waar ik ben?’ De kinderen schudden nee, maar juf Bibi aarzelt. ‘Je bent zelf door rood gereden,’ zegt ze. ‘Oké, ik zal niet zeggen waar je bent. Maar alleen deze ene keer!’ De Clown doet de kastdeur bijna helemaal dicht. Een heel klein kiertje is nog open.
Er wordt op de deur van de klas geklopt. Een agent komt binnen. ‘Ik zoek de Clown,’ zegt hij streng. ‘Waar is hij?’ De kinderen zitten muisstil. Astrid durft bijna geen adem te halen. ‘Ik, ik, ik heb hem niet gezien,’ stottert juf Bibi. ‘Misschien is hij een boodschap doen?’
De kinderen knikken om het hardst. Ja, dat zal het zijn!
‘Zeg maar tegen de Clown dat hij naar het bureau moet komen. Meteen als hij terug is,’ zegt de agent, en draait zich om. Ron ziet opeens de kastdeur een stukje verder opengaan. De Clown kijkt door het kiertje. Plotseling draait de agent zich weer om. Met een klap gaat de kastdeur dicht. Boven de deur steekt een klein stukje zwarte hoed uit. ‘Wat was dat?’ vraagt de agent.
‘Oh, ik liet een boek vallen,’ zegt juf Bibi en ze doet net of ze het opraapt. De agent kijkt de klas nog eens rond. Nu ziet Ron dat de jas van de clown ook tussen de kastdeur zit.
‘U moet de kast beter opruimen. De lappen stof komen eruit,’ zegt de agent tegen Juf Bibi. ‘De Clown moet meteen naar het bureau komen,’ zegt hij nog eens, en hij loopt de klas uit.
‘Oef, dat was op het nippertje,’ zegt de Clown, terwijl hij uit de kast komt. Hij heeft alles gehoord. ‘Dank je wel, lieve juf Bibi.’ Maar juf Bibi kijkt helemaal niet blij.
‘Jij gaat nu naar het bureau. Jij bent door rood gereden, dan moet je die agent ook nog niet eens voor de gek houden. Vooruit wegwezen!’ zegt ze boos.
De Clown schaamt zich. Juf Bibi heeft gelijk. Hij gaat tegen de agent zeggen dat hij nooit meer door rood licht zal rijden. En ook dat hij er spijt van heeft. En nu maar hopen dat de agent niet al te boos is!

Meer informatie

Meer verhaaltjes van Lin de Laat
Meer verhaaltjes van Juf Bibi en de clown
Voorleesverhaaltjes voor peuters en kleuters
Het belang van voorlezen

Bronvermelding

Tekst: Lin de Laat
Illustratie: 123rf.comBabyBaby

Geef een reactie