Juf Bibi en de clown (5) – De grap

Juf Bibi en de clown (5) – De grapAls de kinderen de klas binnenkomen is juf Bibi er niet. Maar de Clown is er wel. “Ik ga jullie vandaag lesgeven,” zegt hij. “Juf Bibi komt een uurtje later. Ze moest naar de tandarts.” Ron en Yens moeten nu al lachen, ook al hebben ze nog niets gedaan.
De Clown heeft zak vol met ballen bij zich. ‘Ik ga jullie leren om met 3 ballen tegelijk te gooien. Eerst gaan we met 1 bal oefenen. Gooi de bal maar omhoog en vang hem weer op.’ Hij geeft ieder kind een bal. Lars en Astrid kunnen het al heel goed.
Ze mogen de bal naar elkaar overgooien. Eerst met 1 en dan met 2 ballen. Het uur vliegt voorbij. ‘Zullen we een grap uithalen?’ vraagt de Clown. ‘We zetten de deur op een kier. Boven op de deur komt een bakje water. Als juf Bibi dan de deur opendoet valt het bakje en wordt ze nat. Ha,ha, wat een grap.’
De kinderen vinden het een leuk idee. Samen met de Clown zetten ze alles klaar. Daarna maken ze rustig een tekening, tot juf Bibi komt.
‘Ze komt eraan, ze komt eraan,’ roept de Clown. ‘Ik zag haar net op de speelplaats.’
De kinderen zitten muisstil te wachten tot juf Bibi binnenkomt.
Ron kan zijn lachen bijna niet houden. Maar juf Bibi komt niet.
De Clown wordt ongeduldig. “Waar blijft ze nu toch. Ze had er al lang moeten zijn. Wacht, ik ga even kijken.” Hij denkt niet meer aan het bakje water op de deur.
Hij doet de deur open … en plats, daar valt het bakje naar beneden.
Boven op het hoofd van de Clown. Hij is kletsnat. De kinderen lachen zich een hoedje. Ha, die Clown. Ook juf Bibi moet lachen. Ze was expres in de gang blijven wachten. Ze had wel verwacht dat de Clown een grap uit zou halen. Hij zit altijd vol grapjes als hij hier is. De school is dan zo gezellig en vrolijk.
‘Ga je thuis maar gauw omkleden, ‘ zegt ze. ‘Bedankt voor het oppassen.’ De Clown heeft ook plezier. Hij vindt het niet erg om nat te zijn. ‘Had je nog gaatjes, juf?’ vragen de kinderen. ‘Nee, ik had heel goed gepoetst. Kom, we gaan nog even werken.’

Meer informatie

Meer verhaaltjes van Lin de Laat
Meer verhaaltjes van Juf Bibi en de clown
Voorleesverhaaltjes voor peuters en kleuters
Het belang van voorlezen

Bronvermelding

Tekst: Lin de Laat
Illustratie: 123rf.comBabyBaby

Geef een reactie