Juf Bibi en de clown (18) – Dag clown

Juf Bibi en de clown (18) – Dag clownJuf Bibi is een beetje in de war. Als de Clown er niet is, mist ze hem. Maar nu hij er wel is, gebeurt er iedere dag wel iets wat voor problemen zorgt. Ze neemt zich voor om hier eens goed met de Clown over te praten.
‘Juf,’ vraagt Ron. ‘Waarom lopen de Clown en jij nooit meer hand in hand? Zoals in het begin?’ Dat is weer echt Ron. Ze wil eerst zeggen dat het hem niet aangaat, maar ze besluit eerlijk te zijn. ‘Dat weet ik zelf eigenlijk ook niet zo goed,’ antwoordt ze. De deur van de klas gaat heel zachtjes open en dicht.
Bijna opgemerkt is de Clown binnengekomen.
Niets voor hem, zo rustig.
Hij wil wat zeggen, maar hij doet het niet. Hij loopt alleen wat heen en weer.
‘Wat is er Clown?’ vraagt juf Bibi. ‘Heb je buikpijn?’
‘Nee,’ zegt hij. ‘Dat is het niet!’
‘Wil je met juf Bibi trouwen?’ vraagt Ron ondeugend. Lars moet heel erg lachen.
De Clown krijgt een kleur. ‘Eigenlijk wel, maar het kan niet!’ antwoordt de Clown.
‘Waarom dan niet?’ vraagt Esther. ‘Wij vinden het wel leuk. Een bruiloft! Jippie!’
De klas praat door elkaar en juf Bibi weet niet wat ze moet zeggen.
‘Stil, jongens,’ zegt de Clown. ‘Het is al moeilijk genoeg!
Ik hou heel veel van juf Bibi en zij van mij, denk ik!’ De Clown kijkt juf Bibi aan en ze knikt.
De Clown gaat verder. ‘Juf Bibi houdt van rust en ik van heel veel drukte. Dat gaat niet zo goed samen.’
Juf Bibi is verbaasd dat de Clown dit zo goed aangevoeld heeft. Ze wordt verdrietig, want ze weet wat er gaat komen. Zeker geen bruiloft! Maar iets wat de kinderen helemaal niet leuk zullen vinden en zij eigenlijk ook niet.
De Clown is stil. ‘Wat is er toch?’ vraagt Esther.
‘Ik zal het jullie maar gewoon vertellen,’ zegt de Clown. Het circus heeft gevraagd of ik hun clown wil zijn. Ik heb ‘Ja’ gezegd en ik ga weer op reis. Mijn rug is beter.’
‘Zien we je dan nooit meer?’ vraagt Yens. ‘Ja, natuurlijk wel! Als ik vrij heb, kom ik weer naar hier!’ ‘Maar juf Bibi dan? ‘ Dat is Ron weer.
‘De Clown en ik blijven hele goeie vrienden,’ zegt juf Bibi. ‘Ik schrijf hem elke week een lange brief. Jullie mogen er ook iets bij schrijven.’
‘Ik schrijf natuurlijk terug,’ zegt ook de Clown. Juf Bibi moet lachen, want dat schrijven van de Clown kent ze.
‘Wat gebeurt er met Poepie?’ vraagt Esther omdat de hond vaak bij de Clown is. Maar juf Bibi heeft hem gekregen.
‘Poepie blijft bij mij,’ zegt juf Bibi beslist. ‘Ik kan hem niet meer missen. Soms komt hij weer mee naar school.’
‘Toch vind ik het niet leuk!’ zegt Astrid en ze moet huilen. Juf Bibi slaat een arm om haar schoudertjes. ‘Kom, we gaan met z’n allen de Clown uitzwaaien!’?
‘Zal ik nog even langs de directeur gaan?’ vraagt de Clown. ‘Nee, ik vertel het hem wel. Hij heeft een vergadering.’ Juf Bibi geeft de Clown een kus. ‘Dag lieve Clown!’ Iedereen zwaait tot ze de Clown niet meer zien.
‘Kom, we gaan nog even aan het werk,’ zegt juf Bibi. Wat is het rustig!’ ‘Ik mis de Clown nu al,’ zegt Ron.

Meer informatie

Meer verhaaltjes van Lin de Laat
Meer verhaaltjes van Juf Bibi en de clown
Voorleesverhaaltjes voor peuters en kleuters
Het belang van voorlezen

Bronvermelding

Tekst: Lin de Laat
Illustratie: 123rf.com

Een reactie

  • Elke avond lees ok een stukje voor voor mijn 2 zoontjes van 3 en 4 jaar en ze vinden het geweldig.ze wachten er echt op.ik vraag me alleen af of ze er ook in boekvorm zijn.nu lees ik altijd voor van op mijn telefoon.

Geef een reactie