Juf Bibi en de clown (15) – Dierendag

Juf Bibi en de clown (15) – DierendagDe directeur komt de klas binnen. De Clown maakt zich zo klein mogelijk. Maar de directeur komt voor iets heel anders. ‘Wat voor dag is het morgen? vraagt hij. ‘Donderdag,’ zegt Ron. Juf Bibi lacht: ‘Ik denk dat de directeur dat niet bedoelt. Ik zal jullie helpen. Het heeft met dieren te maken.’ ‘Ik weet het. Poepie is jarig,’ roept Lars. ‘Bijna goed. Vertel het ze maar,’ zegt Juf Bibi tegen de directeur.
‘Morgen is het… ,’ begint hij. ‘Dierendag,’ gilt de Clown. De Clown heeft door dat de directeur niets gemerkt heeft van de troep met de ballonnen. Nu heeft hij weer praatjes genoeg. ‘Stil, Clown,’ zegt de directeur streng. ‘Ik wil de kinderen iets vertellen. Omdat het morgen dierendag is, mogen jullie allemaal een knuffel mee naar school nemen. Juf Bibi leest een mooi dierenverhaal voor en ik kom ook luisteren. Tot morgen!’ En weg is hij weer.
De volgende dag is het heel druk in de klas. Het is een leuk gezicht al die knuffels. Astrid heeft haar lievelingskonijn meegebracht. Dat slaapt altijd naast haar in bed. Ron laat zijn aap zien. Hij heeft lange armen en kan allerlei kunstjes.
Juf Bibi vraagt verlegen: ‘Vinden jullie mijn beer lief?’ Ze denkt dat de kinderen het gek vinden, dat ze ook een knuffel heeft. ‘Ik heb nog nooit zo’n leuke beer gezien,’ roept Lars.
‘Kom allemaal in een kring op de grond zitten. Je knuffel ernaast. Daar is de directeur. Ik ga beginnen met het verhaal.’ Juf Bibi pakt een dik boek.
‘Waar is de Clown?’ vraagt Ron. ‘We wachten niet, hoor!’ zegt de directeur bars.
Dat hoeft ook niet, want daar is de Clown al. Maar wat heeft hij nu toch allemaal bij. Eerst komt Poepie, daarachter 2 poezen. In een grote kom heeft de clown 3 goudvissen.
‘Wacht even, buiten zijn nog meer dieren.’ De Clown rent weg en komt terug met 2 konijnen, 2 hamsters en een cavia. Gelukkig zitten ze in een kooi.
‘Wat is dit nu weer!’ roept de directeur boos uit. ‘Dit zijn toch geen knuffels.’
De Clown had natuurlijk weer eens niet goed geluisterd. ‘Jij brengt al die dieren nu meteen naar huis. Alleen Poepie mag vandaag blijven. Voor straf mag je niet naar het verhaal luisteren.
Wat is die Clown toch dom! Want zo veel echte dieren in de klas, dat kan toch niet!

Meer informatie

Meer verhaaltjes van Lin de Laat
Meer verhaaltjes van Juf Bibi en de clown
Voorleesverhaaltjes voor peuters en kleuters
Het belang van voorlezen

Bronvermelding

Tekst: Lin de Laat
Illustratie: 123rf.com

Geef een reactie