Juf Bibi en de clown (12) – De directeur is boos

Juf Bibi en de clown (12) – De directeur is boosJuf Bibi zit bij de directeur. Hij is heel boos op de Clown. ‘Ik wil dat hij niet meer in de klas komt. Hij maakt overal een troep van. Pannenkoeken bakken in de klas, dat doe je toch niet? Nou, Juf Bibi, U hebt me gehoord. Ik wil rust in onze school. Geen Clown meer.
‘Maar, maar,’ begint Juf Bibi. ‘Niets te maren. De Clown komt er niet meer in. Basta.
Punt uit. Gaat U nu weer terug naar de klas.’
‘O, jee,’ denkt Juf Bibi. ‘Hoe moet ik dit aan de kinderen vertellen. Ik zal het maar meteen doen als ik de klas binnenkom’
Ze doet de deur open en zegt: ‘ Kinderen, de directeur wil niet meer dat de Clown in onze klas komt. Hij is heel erg boos. Juf Bibi kan er niets aan doen, maar ze moet bijna huilen. Haar lip trilt. Yens kan zich niet goed houden. Hij snikt: ‘Wat moet de Clown dan de hele dag doen. Hij zal ons zo missen en wij hem. Ron zegt met een bibberstem: ‘Dat met die pannenkoeken was ook onze schuld.
Wij wilden het ook.’ Hij krijgt opeens een idee. ‘Als wij nu eens naar de directeur gaan?’
‘Ik denk niet dat het helpt, maar jullie kunnen het proberen,’ zegt Juf Bibi. ‘Alleen Ron en Yens mogen gaan.’
De directeur is niet al te vriendelijk als Ron en Yens binnenkomen. Maar hij vindt het wel moedig dat ze niet alleen de clown de schuld geven. Ron merkt dat de directeur aarzelt en zegt: ‘Wij beloven dat we nooit meer pannenkoeken bakken. En wij zullen zorgen dat de clown zich heel erg rustig houdt. Toe, alsjeblieft, mag de clown dan weer in onze klas komen?’
Op dat moment gaat de telefoon. ‘O, ja, de vergadering, ik kom eraan, ik had een belangrijke bespreking,’ horen Ron en Yens de directeur zeggen. ‘Ik ben er binnen 5 minuten.’
En tegen Ron en Yens: ‘Ik wilde eigenlijk niet toegeven, maar de Clown krijgt nog een kans. Ik wil alleen geen last van hem hebben. Nou, vlug naar de klas, ik moet weg.’
Ron en Yens kijken elkaar blij aan, als ze op de gang staan. ‘Het is gelukt, het is gelukt!’ schreeuwen ze.
Juf Bibi en de kinderen zijn opgelucht als ze het goede nieuws horen. Maar of de Clown zich echt rustig zal houden…

Meer informatie

Meer verhaaltjes van Lin de Laat
Meer verhaaltjes van Juf Bibi en de clown
Voorleesverhaaltjes voor peuters en kleuters
Het belang van voorlezen

Bronvermelding

Tekst: Lin de Laat
Illustratie: 123rf.com

Geef een reactie