Juf Bibi en de clown (11) – Pannenkoeken bakken

Juf Bibi en de clown (11) – Pannenkoeken bakkenJuf Bibi heeft vandaag een studiedag. De kinderen krijgen ‘kookles’ van de Clown. Hij heeft beloofd om met de klas pannenkoeken te bakken. Iedereen heeft iets van huis meegebracht. Eieren, pannenkoekenmeel, melk en boter. Lars heeft een grote koekenpan meegenomen. De Clown heeft voor een kookstel en een enorme mengkom gezorgd. In een keer kan alles door elkaar geroerd worden.
De Clown zegt: ‘Ik zal eerst het beslag maken. Dan mag Yens de hele boel door elkaar roeren.’ Hardop leest de Clown: ‘ Doe wat meel in de kom en gooi er de eieren bij.’
Dat is vlug gebeurd. Alleen weet de Clown niet dat de schaal van de eieren er niet bij moet. Dus het wordt meteen al een grote puinhoop. ‘De schaal mag er niet bij,’ gilt Ron.
Maar het is al te laat. ‘Dat zal toch niet zo erg zijn,’ zegt de Clown eigenwijs. ‘Dat beetje schil.’ En vrolijk gooit hij ook de melk erbij.
Hoe Lars ook roert en roert, het beslag wordt niet glad. ‘Ik denk dat het zo niet gaat,’ zegt hij. Ron wil hem helpen en stoot per ongeluk tegen de kom. De helft van het beslag gaat over de tafel heen. Gelukkig is er genoeg.
De Clown gaat gewoon verder. Hij doet boter in de pan en steekt het gas aan.
Streng zegt hij tegen de kinderen: ‘Niemand mag in de buurt van het vuur komen, alleen ik’. Als de Clown zoiets zegt weten ze dat hij het meent.
De kinderen staan om Lars heen, die nog steeds probeert het beslag goed te krijgen. Ron roert ook nog even, maar het maakt niets uit. Het beslag blijft klonterig.
De Clown neemt een pollepel en wil wat beslag in de pan doen. Net op dat moment komt de directeur de klas binnen. Hij is heel boos. Van schrik gooit de Clown het beslag niet in de pan, maar over de schoenen van de directeur. ‘Wat is hier aan de hand? Ik heb je toestemming gegeven om op de klas te letten, niet om pannenkoeken te bakken.’
De directeur probeert met zijn zakdoek zijn schoenen schoon te maken. De Clown helpt mee en is de pan met boter helemaal vergeten. Ron probeert hem te waarschuwen, maar de Clown zegt: ‘Nu, even niet. Straks heb ik weer tijd voor jullie.’
Opeens komt er zwarte rook uit de pan en de hele klas stinkt. Dan ziet de Clown het ook en draait vlug het gas uit. Alleen stoot hij in zijn haast de hele kom met beslag om. Nu ligt de hele vloer ook onder. De directeur loopt naar de Clown toe en… glijdt uit op de gladde vloer Hij ligt languit in de troep.. Zijn hoofd is rood en de rest wit. Sommige kinderen moeten lachen, het is ook wel een grappig gezicht. ‘Jij ruimt de hele boel op en morgen wil ik juf Bibi in mijn kantoor spreken,’ schreeuwt de directeur de Clown toe terwijl hij opstaat en de klas uitloopt.
‘O, alles wat ik doe wordt een puinhoop,’ jammert de Clown. De kinderen moeten hem wel gelijk geven. Het is ook zo. Met z’n allen ruimen ze de hele klas weer keurig netjes op. Pannenkoeken kunnen de kinderen beter thuis eten. ‘Wat zal juf Bibi morgen zeggen?’ vraagt Esther. ‘Zou ze ook boos zijn?’ ‘Ik denk het wel,’ bibbert de Clown.

Meer informatie

Meer verhaaltjes van Lin de Laat
Meer verhaaltjes van Juf Bibi en de clown
Voorleesverhaaltjes voor peuters en kleuters
Het belang van voorlezen

Bronvermelding

Tekst: Lin de Laat
Illustratie: 123rf.com

Geef een reactie